2015 Lotus E23 Hybrid Teknik İnceleme

Günler geçtikçe internete teker teker yeni araçların görselleri düşmeye başladı. Dün Lotus E23’ü tanıttı – Sadece fotoğraf olsa bile. –

 

Bu yıl yeni kurallarla beraber aracın ön kanadı daha sivri bir hale bürünmüş olarak görülüyor. Zaten Lotus geçen sene bitmeden yeni kanat için çalışmalara başlamıştı.

 

Bu sivri burun geçen yıl kullanılan mıknatıs şeklinde olan kanat gibi alttan daha fazla hava girişi olanağı sağlamış.

 

E23 Nose

 

Bu değişiklikle beraber ön kanatta biraz daha fazla downforce üretilmesi amaçlanmış.

 

Kurallar şasinin ön tarafının daha eğimli olmasına izin vermesine rağmen daha düz bir şasi üretmiş.

 

Bu yükseklik düşük pozisyonlu süspansiyon kollarının montajını zorlaştırmış olsada, Williams’da görüldüğü kadar yüksek süspansiyon kolları görülmemekte buda ön tarafın mekanik yol tutuşa sahip olmasını sağlamakta.

 

Yeni ön kanadı bir kenara bırakırsak, ana hava girişinin kenarlarında iki tane daha hava girişi bulunmakta.

 

Airbox E23 Inlet

 

Motor kapağında yapılan değişikliğe bakılırsa bu delikler motorun yanına monte edilmiş olan yağ soğutucusu için, bu çözüm geçen sene Toro Rosso tarafından kullanılmış ve Marussia tarafından bu sene için planlanmıştı.

 

Güç ünitelerini farklı bir şekilde monte ettiklerini düşünürsek sidepodlar daha ufak olabilirdi, ancak Lotus’un sidepodları 2014’ün McLaren’i gibi hala büyük.

 

E23 SAFC

 

Arka tarafı daraltan Lotus takımı araç üstündeki hava akımını geliştirip downforce kazanıp difüzörden maksimum verimi almayı amaçlamış.

 

E23 Cooling

 

Motor kapağının altında yatan Mercedes güç ünitesi takım için bu sene bir ilk, Renault’un 2014’ten kalan sağlam bir veri paketi elinde bulunmakta. Takım eski Benetton günlerine dönmeye çalışacaktır.

 

Bu güç ünitesiyle piste çıkacak takım 2014’e göre büyük bir performansa sahip olacağı tahmin edilmekte. Enstone kökenli takım geçtiğimiz yılı unutturmaya çalışacaktır.


Yorumlar

“2015 Lotus E23 Hybrid Teknik İnceleme” için bir yanıt

  1. Eline sağlık. Lotus’un atılım yapmama şansı yok. Dibe vurdular ve zıplamalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir