Alguersuari'yi Webber ve Button Eleştirdi, Vettel Savundu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Formula 1’e girmek için çok genç ve deneyimsiz olduğu yönünde eleştirilere maruz kalan Jaime Alguersuari’yi destekledi.

Alguersuari, pazar günkü yarışa katılması ile 19 yıl 125 gün ile Formula 1’de mücadele etmiş en genç isim olacak.

Bugün Felipe Massa ve Mark Webber, Alguersuari için Formula 1’in henüz erken olduğunu düşündüklerini belirttiler.

Webber “Ben Formula 1’in öğrenme okulu olması taraftarı olmadım ancak bugünlerde öyle oldu. Bence Formula 1 öğrenme okulu değil.” dedi.

Vettel “Mark’ın Jaime’nin bu hafta sonu yarışacak olmasından memnun olmadığını duydum. Ancak bence eleştirilmesi gereken bir şey varsa bu kurallardır.”

“Gördüğünüz gibi bir pilotun F1’e tek bir test bile yapmadan girmesi durumu ortaya çıkıyor. Bı yüzden yaşı önemli değil, durum genç pilotlar ve gelecek nesil için zor, onların kendilerini kanıtlama şansları yok. Sadece 1 ya da 2 gün şansları var.”

“Jaime için en iyisini diliyorum ve bence yeteri kadar zamanı var ancak bu yarışmak için en kolay yol değil.” dedi.

Şampiyona lideri Jenson Button ise Alguersuari’nin kendisini kanıtlayamaması halinde geleceğini tehlikeye atma riski var.

Button “Eğer birisi F1’de yarışma fırsatı verirse onu alırsınız ancak bu yaştayken kariyerine zarar verme ihtimali var. Eğer bu proje işe yararsa harika olur ancak bıçağın ucundalar.”

“Öğrenilecek çok şey var. O hızlı olduğunu kanıtladı ve onun makul derecede hızlı olduğuna eminim. Sebastien Bourdais kadar hızlı oalcak mı? Pek sanmıyorum.”

“Sezonun ilerleyen zamanlarında olabilir ancak ona ne kadar yarış vereceklerini bilmiyorum. Zor bir durum çünkü birisi size F1 fırsatı verdiğinde ona hazır olmadığınızı söyleyemezsiniz. Çünkü hayaliniz F1’de yarışmaktır.” dedi.


Yorumlar

  1. enzo ferrari avatarı

    onun yasında biz karting araclarında yarısırken o teknolojinin zirvesinde gaza basıcak adalet mi bu 😀

  2. ya bu cocuğa genç felan diyolar ama kemik yaşı fazla bunun 😀
    salı pazarı esnafı gibi sıfat var çocukta 😀 vallahi vettelden iri gösteriyo:) e tabi fizik olarak. deneyim olarak daha pişmesi fokurdaması lazım :))

  3. ulaş bilir avatarı

    ALONSONUN dedği gibi en iyi test yarıştır saten şimdi ondan herkez başarı beklemiyr bi kaç yarış gecsin saten tororosonun halide ortada bu yarışa büyük güncellemelerle gelceklerdi bakalm ne olcak

  4. bence o daha çok genç. f1 gençlerin kendilerini denemek için yarıştıkları bir spor değil en iyilrin yarıştıkları spor. dolayısıyla massa webber ve button a katılıyorum.

  5. aslında eleştirenler haklı burası f1 ve en iyi pilotların yarıştığı organizasyon keşke biraz daha pişşeydi..

  6. Test yasağı olduğu sürece genç pilotlar eğitilemez ki. Sadece düzlük denemeleri ile de falan olmuyor. Özetle test vardı da Jeime mi katılmadı?

  7. Button Son Derece Haklı Bu Kadar Ci Kuvveti Bir arada görmemiş Olan Bir pilot İçin Bu Koşullarda Pike Gibi Olursa Bu Onun İçin tam bir Hayal kırıklıgı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir