Massa "F2008, F2007'nin Eksikliklerini Gösteriyor"

yazar:

kategori:

Felipe Massa Ferrari’nin F2008 aracında ileri yönde adım attığını, yeni aracın eskisine oranla gelişmiş bir araç olduğunu söyledi.

Ferrari uzun dingilli F2007 aracı ile yavaş pistlerde rakibi Mclaren’e oranla yavaş kalmıştı. İtalyan takım bu yüzden F2008’de geçen seneye oranla daha kısa dingil mesafesi kullanıyor.

Testlere verilen arada konuşan Massa F2008’in hızlı virajlarda F2007 kadar hızlı olduğunu, yavaş virajlarda ise eskiye göre daha hızlı olduğunu söyledi.

Massa "Araç benim için oldukça iyi. F2008 ile özellikle yavaş virajlarda gelişim gösterdik. Hızlı virajlarda ise geçen sene olduğu gibi hızlı. Bu bakımdan aracın geliştiğini düşünüyorum."

"Bu aracı çekiş kontrolsüz sürmek biraz daha kolay. Burada şikanlarda kerblerin üzerinde daha iyi hissediyorsunuz. Bu yüzden başlangıç olarak aracın dengesinden memnunum. İyi tur zamanı elde etmek için araç üzerinde fazla çalışmamız gerekmedi, bu olumlu bir durum." dedi.

Bu iyimserliğine rağmen Massa, araçta zayıf nokta olmayacağı hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu, kesin olarak ancak Avustralya’da konuşabileceklerini söyledi.

Massa "Şuanda araç üzrindeki zayıf noktaları görebildiğimizi düşünmüyorum. Eğer ilk yarışta önde olmazsak bu zayıflıkları bulacağız."

"Sadece problemsiz istikrarlı turlar atmıyoruz, aynı zamanda iyi tur zamanları da elde ediyoruz."

"Bu yüzden şuan için mutluyuz ancak bununla yetinmeyeceğiz. Daha ilk yarışta hızlı olmak için daha çok çalışmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''Massa F2008'in hızlı virajlarda F2007 kadar hızlı olduğunu, yavaş virajlarda ise eskiye göre daha hızlı olduğunu söyledi'' ve böylece kaybedilen kaleleri geri alma vakti geldi. MALEZYA MONACO, KANADA, ABD(keşke takvimden çıkarılmasaydı)AVRUPA-Nurburgring, MACARİSTAN ve en önemlisi ferrari'nin evi olan İTALYA-Monza !!!. mclaren'in dublesine karşı bu sefer biz duble yapmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir