Sauber: "BMW'nin Talepleri Çok Yüksekti"

yazar:

kategori:

Peter Sauber, takımın devrini alması konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması için BMW’nin taleplerini neden gösterdi.

Anlaşılan o ki BMW, takımın satılması için çok yüksek bir fiyat belirledi ve bu tutar, Peter Sauber’in ödemeyi düşündüğünden fazlaydı. BMW’nin belirlediği fiyat kapsamında, güç ünitesi gelişimi haricindeki bütün takım aktiviteleri çalışır vaziyette yer alıyor.

1993 senesinde takımı Formula 1’e sokan Sauber, anlaşılsaydı Concorde Anlaşması’na da imza atabileceğini söyledi.

Bu da takımın gelecek 3 seneki gelirlerini garanti altına alacak ve uzak geleceğine de yardımcı olacaktı.

Sauber: “2009 sezonu sonunda Formula 1’den ayrılacakları yönünde BMW’nin açıklamasının ardından, takımın kurtarılıp devralınması için çalışmaya başladım.”

“Bununla birlikte BMW ile görüşmeler başarısız geçti, çünkü talepler benim için çok yüksekti. Sonuç olarak milyonlara bedel ödemeleri ve takımın geleceğini güvence altına alacak Concorde Anlaşması’nı da imzalayamadım.”

Sauber, Hinwil kökenli takımın Formula 1’deki yerini sürdürebileceğine yine de inanıyor ama ama anlaşmaya varamamalarını kariyerinin en acı olayı olarak tanımlıyor.

Sauber: “İnanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradım. Benim için bu, motor sporlarındaki 40 senelik kariyerimde en acı gün. Ayrıca takım için de yıkıcı br geri adım”

“Diğer çözümler şimdi gözden geçirilmeli. Bu konudaki sorumluluk BMW’ye aittir. Önceden olduğu gibi şimdi de yardım etmek istediğimi söylemeye bile gerek yok”


Yorumlar

  1. Acele etmek istemiyorlar olay bu zamanı gelirse illahaki Peter Sauber'e istediği fiyattan satacaklardır… Tabi daha yüksek rakamı verecek ortaya çıkmazsa…

  2. BMW niye böyle uçuyor, ayakları yere basmıyor acaba. Alan olmazsa amiyane tabirle ellerinde patlayacak. Ya akılsızlık yapıyorlar yada düşündükleri rakama başkalarına satabileceklerini düşünüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir