Wurz ve de la Rosa USF1 Koltuğuna Yakın

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Pedro de la Rosa ve Alexander Wurz gelecek yıl gridde yer alacak olan Amerikan USF1 takımı ile anlaşmaya çok yakın. Amerikalı takım şimdiye kadar hep Amerikalı pilotla yarışmayı planladığını açıklamış olsa da gelişim sürecinde iki deneyimli pilotla yola çıkmanın daha yararlı olacağını anlamış görünüyor takım.

Haberlere göre takım Wurz ve de la Rosa ile görüşmelere başladı. De la Rosa’nın McLaren ile olan anlaşması bu sezon sonunda bitiyor ve İspanyol pilotun adı aynı zamanda yeni takımlardan Campos ile de anılıyordu. Wurz da sene sonunda Brawn GP’deki test görevinde serbest kalacak ve 2010’da Superfund takımını gride yerleştirme planları sonuç bulamamışken USF1 ile pistlere dönmenin mantıklı olacağını düşünüyor Wurz.

USF1 anlaşması ile ilgili konuşan Avusturyalı pilot, “Peter Windsor test için limitli zamanları bulunduğundan deneyimli bir pilota ihtiyaçları olduğunu bana söyledi. Önceliklerinin Amerikalı pilotlar olduğunu biliyorum ancak beni isterlerse sıfırdan başlayacak olan bu projede yer almak ve onlara yardımcı olmak isterim.” diye konuşmuştu.

Öte yandan USF1’in Amerikan pilot seçeneğinden de vazgeçmediği düşünülüyor. Formula Atlantik pilotu jonathan Summerton’a F1 şansı verilebileceği konuşuluyor.


Yorumlar

  1. Pedro'yu alan yarım adım önde olur. Yeni takımlar tecrübeli bu pilotları kaçırmamalılar. Amerikalı tecrübesiz pilot hayali sonrası için makul.

  2. Bence USF1'in veya FOM'un önerdiği isme göre USGPE'nin yapacağı en akıllı karar ilk 2 sene veya piste alışana kadar tecrübeli pilotlarla yarışmak. Kesinlikle öyle yapacaklardır. Yaşları farketmiyor (P:38, A:34), 2si de araç geliştirmede uzman pilotlar bence.

    Ama Pedro Campos'la yakın değilmiydi, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir