Resmi: Banka Yönetiminden Çıkacak Manor Formula 1’e Dönmeye Hazırlanıyor!

Daha önce Marussia F1 olarak bilinen Manor Grand Prix bugün F1 gridine geri dönmek üzere önemli bir adım attı.

Geçen sene Marussia olarak adlandırılan takım, geçtiğimiz sene kasım ayında ticari faaliyetlerini durdurmuş ve son 3 yarışa katılamamıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Force India’nın takımın bu seneye 2014 aracıyla katılması oylamasını veto etmesinin ardından dönüş umudunu yitiren Manor, FIA’nın giriş için bekleyeceğini açıklamasıyla umutlandı ve takım 2015 aracını yetiştirmek için uğraşıyor.

Bunun yanında önemli başka bir gelişme oldu. Gönüllü Şirket Sözleşmesi* adlı anlaşmayı devreye sokan takım finansal borçlarını yeniden yapılandırarak ticari faaliyetlerini tekrar sürdürme hakkını elde etti.

Yöneticilerden Geoff Rowley bu adımın Formula 1’e tekrardan girişi için çok önemli olduğunu söyledi.

“Finansal yapılanmanın sonuç bulmasından dolayı çok mutluyuz. Şirket GŞS tarafından alacakları konusunda ilerleme kaydetti. Yeni yatırımlar ve devamlılığı olan saygın bir yönetim ile bu iş alanında ideal yolu izliyoruz, bu da takımın yarışmak için izlediği yolda operasyonel olarak yenilenmesini hızlandıracaktır.”

“Uzun bir süreç oldu ve bu yolda bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ederiz. Şirketin bankanın yönetiminden çıkabilmesi için önümüzdeki günlerde gerekli işlemlerin ve yasal görevlerinin yerine getirilmesi gerekiyor. İlerleyen günlerde yönetim tarafından daha fazla açıklama gelecektir.”

Manor takımı hala bazı problemlerle karşı karşıya. Bunlardan biri 2014 aracıyla yarışmalarına izin verilmemesi. Geçen sene yarıştıkları araç üzerinde çalıştıkları ve 2015 için hazır hale getirmeye çalıştıkları düşünülmekte.


Yorumlar

“Resmi: Banka Yönetiminden Çıkacak Manor Formula 1’e Dönmeye Hazırlanıyor!” için 2 yanıt

  1. Umarım en kısasürede girdde olurlar. Bakalım Pilot ikilisi kimler olacak

  2. BE iki takım birden kaybetmeyi göze alamadı demek ki. Büyük ihtimalle Manor’dan sezon sonuna kadar veya en azından şampiyonada dikkatler başka yöne kayana kadar (mesela şampiyonluk savaşı, takım içi rekabetler gibi) gridde kalma garantisi aldıysa bunun karşılığında yardım ediyor olabilir. Geçenlerde bir arkadaşın dikkat çektiği gibi geçen yıla ait gelirleri alıp tüyme ihtimali en mantıklı secenek gibi görünüyor çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir