Takımlar 2010 KERS Kuralı Konusunda Anlaşmaya Varamıyor

yazar:

kategori:

Bazı takımlar gelecek yıl Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi’nin kullanımının yasaklanması için bastırmaya devam ediyorlar.

Gelecek yılın kuralları FIA tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı ve KERS sisteminin kullanılmaya devam edileceği bildirildi.

FOTA daha önce sistemin gelecek yıl kullanılmayacağı konusunda takımların anlaşmaya vardığını söylemişti. Ancak Williams ve Force India ile yeni takımların da varlığı ile ortak bir yasak kararı çıkamadı.

Williams şu anda sistemi geliştirmeye devam ediyor ve 2010’da kullanmak istiyor.

Valensiya’da Teknik Çalışma Grubu’nun çarşamba günü yaptığı toplantıda Williams ile birlikte iki yeni takımın daha sistemi gelecek yıl kullanmak istediği yönünde oy kullanılmış.

Şimdi takımların KERS’in 2010 yılında yasak olması isteği F1 Komisyonuna gönderilecek.


Yorumlar

  1. Hadi diğerlerini anladık da bu Williams ne yaptığını bilmiyor. Devamlı farklı hareketler. Zaman gelecek bu FOTA uyumsuzluğunun cezasını çok ağır çekecek, göreceğiz.
    Tasarruf yapılması gerekiyor güya plan öyle Kers kararsızlığı var şimdide. 90'lara dönücez denildi bu ve seneye de Kers'e para akıtmayalım diyorlarsa Kers mutlak olmamalı. Koyucam diyene yaptırım uygulanır o kolay. Aslolan FOTA. (Bu sene yaptık bitti seneye geliştirmeyiz biz bu cihazi lafı F1 de hikayedir. Ona büyük paralar akar.)

  2. yasaklanmasi coook ama cok sacma olur. tabii ki serbest birakilmali. ki o kadar ugrasildi edildiç gercekten yazik. diyecek soz bulamiyorum. belki de bmw'nin sezonunu yakti bu kers, o kadar israr etmelerine ragmen zararini gorduler. ama gelistirilirse cok ise yarayabilir. lewis, rai ve massa kers'in cok ekmegini yedi bu sezon. ozellikle de startta. bunu goren takimlar da kers uzerinde calismaya baslayacaktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir