Kovalainen Polü Kazanamasa da Mutlu

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, kendisine pozisyon kaybettiren hatasına ve pole pozisyonunu kazanamamasına rağmen üzgün olmadığını söyledi.

Mclaren pilotu son hızlı turunda takım arkadaşı Hamilton’u geçip pole pozisyonunu kazanacak gibi görünüyordu ancak yaptığı bir hata bunu başaramamasına neden oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayacak olan Kovalainen sonuçtan memnun.

Kovalainen “Limitleri aştım ve daha iyi olabilirdi. Sıralamalarda bu şekilde olmalı ve limitleri zorlamasaydım 3-4 sıra kaybedebilirdim.”

“Şanslıydımki 1 pozisyondan fazla kaybetmedim. Sonuç iyi, yarınki yarışa başlamak için harika bir yer.”

“Garajda benim açımdan iyi gelişim gösterdik ve herkes mutlu olabilir. Fabrika çok sıkı çalışıyor ve bu çalışmaların işe yaraması için dua ediyoruz.”

“Sezona zor bir başlangıç yaptık ancak sıkı çalışmaya, sorunları anlamaya, gelişmeye ve pole pozisyonu için mücadele etmeye odaklandık.”

“Burada gelmeden önce tekrar mücadele edebileceğimi biliyordum, her zaman çok yakın oluyor ve her şey yolunda giderse polede olma şansım vardı. Son virajda biraz fazla zorladım ve biraz zaman kaybettim. Belki biraz rahat olmalıydım.” dedi.

Kovalainen ayrıca KERS’in Valencia’da çok faydalı olduğunu söylüyor.

Kovalainen “Bu çok önemli, burası KERS’in iyi olduğu bir kaç pistten birisi. Çok fazla enerji üretip yarış boyunca kullanabilir ve gücü maksimuma çıkarabiliriz. KERS’te işe yaramayan bazı parçalar test etmiştik ancak tekrar normal yarış versiyonuna döndük.” dedi.


Yorumlar

  1. Not: Son yarış dediğim yarışlar 2007 yılının son yarışlarıdır.

  2. Kovalainen hakkında düşüncelerim oldukça karışık. 2007 yılındaki gelişimi güzeldi, son yarışlarda performansı takdir edilesiydi.

    Acaba Heikki Kovalainen, Mika Hakkinen gibi sonradan açılır mı?

  3. Gerçekten son virajda hata yapmasa plü alacaktı.Zaten hata yapmasının nedenide iyi sonuçlara ihtiyacı olması.Yarın zorlayacaktır eminim.Sonuç McLaren açısından gayet iyi Lewisin son turu sanırım daha kötüydü o yüzden pite girdi.Brawn tehlike olabilirdi ama sıralamaları kazandık.KERS zaten startta uçuracak aracı.Yarın bir duble bekliyorum

  4. Polü almanı çok istedim. Keşke son virajda o hatayı yapmasaydın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir