Ferrari Spa'nın Ardından Badoer'den Vazgeçebilir

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, eğer Luca Badoer performansını geliştirmezse Belçika GP’sinin ardından İtalyan pilottan vazgeçilebileceği konusunda açık kapı bıraktı.  

Badoer’in Massa dönene kadar Ferrari kokpitinde olacağı söylenmiş olsa da, Domenicali gelecek yarışın ardından işlerin değişebileceğini söyledi.

“Bizim önceliğimiz Felipe Massa’nın ne zaman geri döneceğini öğrenmek. Badoer için gelecek hafta sonu önemli bir yarış olacağı kesin. Ondan büyük bir sıçrama bekliyoruz ve ardından ne olacağını göreceğiz.”

Domenicali, özellikle McLaren için üçüncülük yolunda mücadele ederken Ferrari’nin son sırada yarış tamamlayan bir araca sahip olma lüksünün olmadığını söyledi.

“Daha önce de söylediğim gibi Ferrari son sırada yarış tamamlamaktan memnun olamaz. Bu açıkça belli ama şartları ve olanları düşünmeliyiz. Eğer geriye bakarsanız, onun için zor bir hafta sonu olduğunu görürsünüz. Yarış hızı açısından genç pilotlarla karşılaştırın ve kararı kendiniz verin. Harika bir start aldı ve ardından arkadan temas yaşadı ve pozisyon kaybetti. Ama o iyiydi.”


Yorumlar

  1. spa yarışı için herhangi bir ismi düşünebilir ferrari. monza'da felipe aracına oturur problem kalmaz. inşallah monza'ya yetişecek felipemiz.

  2. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Dünyaya Luca Badoer'le rezil olduk ama Aslanım buz adamımla en hızlı tur zamanımızın 0.2 saniye Mclaren'dan daha hızlı olmasıyla teselli olduk, bu yarış Ferrari'nin aklını başına getirmediyse ben daha ne diyim, ne yani bütün Ferrari taraftarları olarak Stefano Domenicali'nin cep telefonunu kitlememiz mi gerekiyor??!!, başka bir pilotu yarıştırıp SPA'da takımlar şampiyonasındaki yerimizi koruyabilmemiz için? Felipe Massa nerdesiiiiiiiiiiiin bu mal bizi rezil etmeye devam edecek nerdesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn……… Gerçekçi konuşalım: Marc Gene'yi veya başka iyi bir pilotu yarıştırmaları gerekir, herkes bu yönde hemfikir.

  3. Güzel açıklama.
    Pit çıkışındaki hali görene kadar durumunu normal görüyordum. SPA 'da gerçek haliyle görüleceğini düşünüyordum fakat görüşler değişti.
    Hafta ortasına kadar iyi konfigüre edilmiş smilator ile SPA'daki durumu öngörülmeli ve karar verilmeli.
    Tam kıyas olmaz ama önemli veriler görülür.

  4. tifosi_sercan  avatarı

    Elif'e katılıyorum, 1 hafta gibi kısa sürede puan barajına yükselmesi mümkün değil.. En iyi ihtimalle Q2'ye kalabilir.. Burda Badoer'in de suçu yok, baştan gelmemeliydi…

  5. su baslarda dalga gectiimiz bourdais, hatta piquet -ki bourdais'in hakkini yememek gerek, gecen yil spa'da iyiydi starttaki temas olmasa belki daha da iyi olabilirdi.- bile mantikli bir secenek olabilir. spa'yi beklemek bosuna bence de.

  6. Ardından degil şuan vazgeçilmeli. Bir Ferrarinin en son sırada sürünmesi sporun doğasına aykırı.

  7. elif çivici avatarı

    ferrari aklı varsa vazgeçsin..spa da kendini geliştirmesini beklemek aptallık olur..geliştirse bile 20.cilikten 15.ciliğe çıkar ne yani o zaman bu adamı sezon sonuna kadar tutacak mı ferrari??
    baştan badoer hiç gelmemeliydi..şimdi adam geldi ama gönderilecek,o adama da yazık bence..en başından yeterli bir pilot konulmalıydı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir