Button Şampiyona Liderliği Konusunda İyimser

yazar:

kategori:

Jenson Button, hayalkırıklığı yaratan sonucuna rağmen Red Bull pilotlarını yendiği ve şampiyonadaki pozisyonu konusunda iyimser.

Button “Takım arkadaşınızın sadece bir yarışta sizden 8 puan çalması biraz olağan dışı. Rubens bu hafta sonu harika bir iş çıkardı.”

“Tüm hafta sonu boyunca güçlüydü ve ona ayak uydurmakta zorlandım. Ancak sıralamalarda biraz hata yaptım ve bu bana zaman kaybettirdi.”

“5.likten başlayarak iyi yarış çıkarabileceğimizi düşündüm ancak startta Vettel geldi ve eğer o geldiğinde hızlı devam etseydim ön kanadımı kaybedebilirdim. Bu bakımdan gerilerde olmak, 5.lik pek geri sayılmaz ancak yine de çılgınca.”

“Bir bakıma 2 puan aldım ve bu puanları aldığım için şanslıydım. Bir ara 9.luğa kadar geriledim ve o sıra Webber önümde Vettel ise 5. sıradaydı.”

“En sonunda her ikisi de puan alamadı ve ben 2 puan aldım bu yüzden olumlu bir gün. Ancak bugün aracımızın güçlü olduğu bir gündü ve takım arkadaşım bunu kanıtladı. Çok daha fazla puan vardı ancak şans benim yanımda değildi.” dedi.

Button 1. virajda yavaşlamasaydı Vettel ile temas yaşayacakları iddiasında ısrarcı.

Button “Vettel için en önemli olan beni yenmesiydi ve o gelince ben yavaşlamak zorunda kaldım. Bu her zaman zordur çünkü eğer ben yavaşlamasaydım muhtemelen ön kanadımı kıracaktım ve belkide lastiklerime ve sidepoduma zarar verecektim bu yüzden yavaşlamalıydım.”

“Ancak sorun şu ki siz ne zaman yavaşlarsanız herkes hızlanır ve hızlar arasında büyük fark olur. Bu yüzden çok fazla pozisyon kaybettim.” dedi.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    button un avantajı eriyecek yakında eger her yarış 1-2 puan peşinde koşarsa..artık takımın bi şekilde onu rubensin önünde çıkarmasını beklemeyip bi şeyler yapması gerekiyor..button iyi bi pilot ama şampiyonluk elden gitmeden toparlanmalı..

  2. Yapılacak birşey yok bence hak ediyor.Ne yani adam ilk yarışları kazandı şimdi kazanamıyor diye neden hoş olmasın?Puan sistemine göre en çok puan alan şampiyon olucak.Ayrıca can 30 puan geriden gelip kazandıysa sende tebrik etmelisin.Bu büyük bir başarı ve çabalamadır.Rakibin çaylak olması yada hatalar yapması onun sorunu değil.Çok değişik bir mantık yürütmüşsün anlamak güö

  3. evet.özellikle 30 puan gerideyken bi çaylağın yaptıgı hatalardan faydalanıp şampiyon olmak da pek hoş deil.

  4. buyuk ihtimalle cepte sampiyonluk ama boyle baslayan sezonda, boyle sampiyon olmak sonlara dogru pek hos olmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir