Ferrari Son Noktayı Koydu: "Schumacher Dönmüyor"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, tüm çıkan spekülasyonların aksine Michael Schumacher’in bu sene takımla yarışma şansını reddetti.

Schumacher’in dünkü yarışta, Macaristan’da yaralanan Felipe Massa’nın yerine yarışması planlanıyordu ancak Alman sürücünün boyun ağrıları buna izin vermemişti.

Schumacher’in fiziksel gelişim çalışmalarını sürdürmesi ve Luca Badoer’in bu hafta sonu oldukça düşük gradikli performans göstermesinin ardından ise Schumacher’in kokpite geçeceği düşünceleri tekrar ortaya çıkmaya başlamıştı.

Schumacher’in yaptığı çalışmalar hakkında soru sorulması üzerine Ferrari takım patronu Stefano Domenicali “Onun çalışıyor olmasından dolayu mutluyum ancak bu sene Michael’in yarış pilotu olarak döneceği haberlerini kesinlikle reddedebilirim.” dedi.

Domenicali ayrıca bu hafta sonu Schumacher yarışsaydı, onun da Badoer gibi zorlanacağını iddia etti.

Domenicali “Michael için de zor olurdu çünkü farklı ve yeni bir pistti. Açıkçası onun yaklaşımı her zaman agresif. İyi iş çıkarabilir miydi? Gerçekten yapabileceğini düşünüyorum çünkü o asla emin olmadan bir işe kalkışmaz. Ancak ne kadar iyi olurdu bunu bilmiyorum. Yine de kesinlikle iyi olabilirdi.” dedi.

Bu arada Ferrari’nin 2010 konusunda planlarını bir süre erteleyebileceği yönünde haberler de çıktı.

Daha önceden Ferrari’nin 2010 için Fernando Alonso’yu Monza’da bildireceğine dair haberler çıkmıştı ancak Ferrari bu açıklamayı erteleyebilir. Ancak iddiaya göre bu ertelemenin nedeni Alonso değil, diğer pilotun belirlenmesi olacak.

Ferrari Felipe Massa’nın gelecek sene için tam olarak zinde olup olmayacağını beklemek istiyor. Takım Massa’nın gelecek seneye tam olarak hazır olmayacağını düşünmesi halinde Kimi Raikkonen ile devam kararı alabilir.


Yorumlar

  1. Son nokta felan değil bunla ilgili daha basın epey uydurup yazacak. Alonso olayıda yazmaya devam edecek ama farklı. Benim basından bunu yazarlar diye tahmin ettiğim şeyi şuana kadar akıl edemediler. Bunu şimdi (Massa) basının eline Stefano verdi. Göreceksiniz bundan sonra çok değişik şeyler yazıp duracaklar Massa ile ilgili. Olmasından korktuğum ve hiç haz etmeyeceğim Massa'nın sonraki sene için silinmesi kararını Luca verebilir. Kronik hastalıkların artmasından başka şeylere de sebep verebilir artık. Ferrari çok şey kaybedebilir.
    Benim görüşüm Massa'nın sonuna kadar sabır ile beklenilmesi. Kimi'nin kalması isteksizlik olursa da Kubica vb. üst orta seviye bir pilotun getirilmesi. Alonso gibi bir ismin 2010 için getirilmemesi. 2010'un takım altyapısının mükemmelleştirilmesi, oturtulması, tam uyumlu başarılı bir ekip kurulması için geçirilmesi lazım. Şuan için böyle bir takım yok. Hepsinde bir (Brawn,Redbull) tarafından var sadece. Mclaren, Ferrari dahi bunu sağlayamıyor. O sebeple araçlar mükemmel bile olsa ezici üstünlüğü kurabilecek, tam başarılı olacak, limitlerde hatalar ile boğuşmayacak ekipler şart. Bu şekilde ancak Alonso gibi pilotlardan tam verim alırsınız, problem yaşamaz ve en iyi olursunuz. Benim gördüğüm Ferrari de Mclaren'da buna hazır değil. Şöyle 17/14 yapabilecek hadi geçtik 17 de 10 üzerine çıkabilecek kapasite bu iki takımda yok, hiç birisinde yok. Kimse bilemez Alonso'nun Ferrariye geldiğinde Mclaren'dan daha kötü olup olmayacağını. Ferrari Mclaren'dan da öte bir psikolojik harp merkezidir. Kimi'nin neler yaşadığını, nasıl tavırlarla karşılaştığını dışardan bakanlar pek görmez ve bilmezler. Diyeceğim o ki şu ellerinden ufak takımlara kaçırdıkları ekipleri tekrar toplasınlar ondan sonra kralları yarıştırıp kral olsunlar.

  2. tabiki dönmez
    biliyorki dönünce raikkonenin gerisinde kalacak.
    dönüp neden karizmayı çizdirsin

  3. görecez hakan :)))))

  4. Böylesi daha hayırlı oldu belki. Biz onu her zaman 2006 Brezilyadaki finaliyle hatırlayacağız …

  5. bu iş 2011 den aşa olmaz görün bakınn

  6. shuminin dönmemesini herkez cok üzüldü ama alonso ferrariye gecince herşey güzel olcak

  7. gerçek tende sıkmaya başladı yaa alonsonun 2010 için renault a kontratı var massa raikoneninde 2010 sonuna kadarr kontratları var bu iş yatar aha görün bakın 2003 den beri yatıyorr :d

  8. gokhan cinar avatarı

    shumi akıllı adamdır.dönmemekle en iyisini yapıyor efsane olarak kalmaya devam edecek gelirse kendine yazık eder. su alonso olayıda sıktı artık basının uydurma haberleri.monza yaklastıkca böyle birseyin gerçekleşmeyecegini daha iyi anlayacagız basın böyle bir olayın gerceklesmeyecegini biliyor şimdide monza ya kadar çeşitli bahaneler yazıp alonso nun gelemeyecegini yazacaklar.gerçi piyasa bu işler bu şekilde işliyor. normalde oldugu gibi bütün ilgi çekici olaylar f1 nın süperstarları etrafında dönüyor kimi ve alonso. bende olsam böyle haberler yaparım çünkü bundan para kazanıyorlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir