Teknik Analiz: 2009 Avrupa Grand Prix

yazar:

kategori:

Renault R29 – Yenilenen Ön Kanat

Renault, Valencia’daki yarışta her iki aracında da güncellenmiş bir ön kanat kullandı.

Kanadın hareket eden yatay parçalarını BMW Sauber’deki gibi dikey bir kanat ile bağlayan Renault, aracın arkasına bu bölümden akan havayı daha da iyileştirmeyi hedefledi.

Mclaren Mercedes MP4 24 – Kısaltılmış Dingil

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/valencia/mclaren_t_454788912.jpg

Ferrari’nin Silverstone’da yaptığı gibi Mclaren Mercedes de Valencia’da MP4-24’ün dingil mesafesini kısalttı. Takım ön süspansiyonları 75 mm geri çekerek ön lastiklere binen ağırlığı arttırmayı amaçladı. Bu yenilik sadece Lewis Hamilton’un aracında kullanıldı. Heikki Kovalainen de yarıştan önce yeni ön kanat kenarlarını denedi ancak bu parça yarışta kullanılmadı.

Brawn GP BGP001 – Dikey Sidepod Kanatları

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/valencia/brawngp_t_705980550.jpg

Brawn GP takımı Valencia’ya, Macaristan’da kullandığı aracı ön kanattan arka kanada kadar elden geçirerek geldi. Ancak araçtaki en önemli değişiklik sidepod kenarlarındaydı. Daha önce bir çok takımın kullandığı dikey kanatlar, Brawn GP’nin aracında ilk kez kendisine yer buldu. Neredeyse tüm takımlar tarafından kullanılan bu dikey kanatlar, arkaya -özellikle difüzöre- akan hava akışını daha etkili kılıyor.

BMW Sauber F1.09 – Yenilenen Sidepodlar

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/valencia/bmwsauber_t_255339537.jpg

BMW Sauber takımı Valencia’ya bu sezon için geliştirdiği üçüncü sidepod ile geldi. Sezona başladığı sidepodları Barcelona’da değiştiren takım Valencia’ya oldukça büyük güncellemelerle getirdiği aracının sidepodlarını bir kez daha değiştirerek geldi. Yeni hafifletilmiş şaside alt bölümü daha dar bir sidepod kullanılıyor. Bu sidepodların tamamne farklı radyatör sistemleri var. Bu yeniliğin yanında BMW, yeni köpek balığı yüzgeci şeklinde motor kapağı ve yeni bir difüzör kullandı. Araçta artık KERS kullanılmadığı için takım safralarla daha fazla oynayarak aerodinamik etkinliği arttırmaya çalışıyor.


Yorumlar

  1.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Süper Bir Çalışma Cok Tesekkürler

  2. ellerinize sağlıkk tşk ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir