Whitmarsh: Kovalainen Daha İyisini Yapmalı

yazar:

kategori:

Fin pilot Valensiya’da yarışı dördüncü bitirdi ancak sıralamalardaki ikinciliğin ardından podyumda olması bekleniyordu. Yarış içinde pit stoplarda önce Barrichello’ya sonra da Raikkonen’e geçilen Kovalainen bekleneni veremedi ve son pit stopun ardından oldukça yavaş kaldı.

Whitmarsh, Kovalainen’in performansının takımın istediği seviyede olmadığını ve bu durumun 2010 için onu baskı altına soktuğunu söyledi.

“Heikki gerçekten performansını geliştirdi ve tüm hafta sonu harika iş çıkardı. Harika bir takım oyuncusu ancak yarış performansı yeteri kadar iyi değil. Eğer verilere bakarsanız son pit stoptan sonra yeterli hıza ulaşamadığını görürsünüz.”

“Elde ettiği gelişimden memnun olmalı ancak Heikki her bölümde yarış hızını kontrol altında tutmalı.”

Kovalainen ise yarış içinde geriye düşmüş olsa da yarış performansından memnun olduğunu söyledi.

“İkinci başlayıp dördüncü bitirmek idela değil ancak Macaristan yarışındakine oranla buradaki genel performansımdan daha memnunum. Tüm hafta  sonu iyi bir perforans sergiledik.”


Yorumlar

  1. Aysel Cildaş avatarı

    Kovalainen'in böyle olacağı geçen sezonun ilk yarışlarından itibaren belliydi.Sempatik,uyumlu,iyi bir çalışma arkadaşı belki ama iyi bir pilot değil.

  2. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    heikiye harbiden yol gözükecek gibi inişli çıkışlı grafik takımı tatmin etmez rosberg aç kurt gibi bekliyor walla.

  3. İsmi ile bu kadar özdeşleşen bir pilot daha yoktur herhalde.Tır yarışında yarışsın bence o.DTM' de o kadar Mercedes ruhlu pilot varken bu adam niye alındı anlamış değilim.

  4.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Heikki Out oldu Bu aciklamadan sonrada 🙂 Rosberg in olacak gibi

  5. elif çivici avatarı

    heikki yi 2 sezondur biliyoruz..düşük performans gösterir..derken baskılar işe yarar ve şansın da yardımıyla düzelir gibi olur..ama sonra yine düşer..istikrar çok önemli..mclaren geçen sene pilotları aldı ama markaları heikki saolsun alamadı..şiddetle istikrarlı bir pilota ihtiyaçları var..

  6. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    heikkinin yarışların tamamında sürekliliği yok,böyle giderse gelecek sezon rosberg alınır.

  7. böyle söyleyerek takımdan uzaklaştırcaklar mclaren karar vermiş pilot değişimini heikki ne yaparsa yapsın hiç bir işe yaramıcaktır

  8. Bence sana yol gözüktü Heikki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir