Spa'da Şimdilik Yağmur İhtimali Yok

yazar:

kategori:

Spa-Francorchamps pisti kurulduğu alan itibariyle her yıl değişken hava şartlarına sahip olmakla biliniyor. Taraftarlar bu eşssiz pistte yağmurlu bir yarışın heyecanını hiç bir yarışa değişmeyecek olsalar da hava tahmin raporlarında şimdilik çok büyük bir yağmur olasılığı görülmüyor.

Cuma günü sabah yağmurun ince ince yağması bekleniyor ve ilerleyen saatlerde aralıklarla yağmur olabilir. Sıcaklık en yüksek 21°C olacak.

Sıralamaların yapılacağı cumartesi gününde ise yağmur ihtimali %6. Güneşli bir hava bekleniyor ve ancak en yüksek sıcaklık 19 °C’yi geçmeyecek. Akşam saatlerinde ise güneç yerini bulutlara ve serin havaya bırakacak.

Yarış günü de yağmur ihtimali %6. En yüksek sıcaklık 21 °C olurken hava bulutlu olacak. 

Ancak tekrar etmekte fayda var ki, hava tahminleri günden güne değişiyor ve Spa’da ne olacağı asla belli olmaz.


Yorumlar

  1. Umarım yağmursuz ve kuru bir yarış hafta sonu geçiririz.Hava ve pist sıcaklığınında düşük olması yağmur yağmasa da Brawnlar için iyi olmaz.Yüksek hzılı bir pist olan Spa'da gerçek bir yarış heyecanı yaşanacak.Özellikle de sıkıcı Valencia'dan sonra Spa yarış zevkini extra tetikleyecek.Hem taraftarlar hem takımlar hem de pilotlar için bu pistin yeri apayrı.

  2. En sevdiğim pist, simulator'de oynarken cok zevk alıyorum, hızlı virajlar cok zevkli ve zorda.

  3. dağlık bir alanda olduğu için hava durumu tahmini yapmak zor oluyodur, dağın bir tarafında yağar diğerinde yağmaz, kendi iklimi olur böyle yerlerin, nitekim yarış içinde de pistin bir sektöründe yağarken öbür sektöründe yağmadığını çok kez gördük, son yılın en inanılmaz yarışı kuşkusuz interlagos ile birlikte spa'ydı

  4. yaris takvimindeki incilerden biri spa iyi seyredilecek yarislar her zaman f1 sevenleri bekliyor spada umarim bu senede oyle olur

  5.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Spa Burasi Son 5dk bir yagmur yagar hersey altüst olur :)) Umarim eglenceli heyecanli ve cekismeli bir yaris olurda bizimde seyir zevkimiz artar

  6. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    2005 yarışıydı sanırım,izledigim en iyi yarışlardan birisiydi…

  7. Yağmur duasına çıkalım bari, kuruyken de eğlenceli bir pist ama yağmur varken daha bir hoş olduğu kesin.

    Tarihini hatırlamıyorum ama bir yarışta Ralf'ı Toyota kuru zemin lastikleriyle yarışa gönderdi (yağmur biter diye) ama Ralf spinlerin kralını atmıştı o karardan sonra. İşte öyle garip olaylar oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir