Glock Toyota'nın Geleceği Konusundaki Belirsizlikten Endişeli

yazar:

kategori:

Honda ve BMW’nin ayrılıklarının ardından Japon üreticinin de spordan çekilebileceği söyleniyordu ve son olarak takım 2010 bütçesi konusundaki kararsızlıkğını dile getirmişti.

Bu söylentiler sürerken Glock mümkün olan en kısa sürede geleceğini garantin altına almak istiyor.

Anlaşma konusunda endişeli olup olmadığı sorulduğunda Alman pilot, “Biraz (endişeliyim) evet. Şu anda biraz endişe var, BMW’nin durumuna bakarsanız… Tüm üreticilerin zor durumda olduğunu düşünüyorum. Herkes kapıları açık bırakıyor ve ne olacağını asla bilemiyorsunuz.” diyor.

Glock Toyoya ile anlaşamaması durumunda seçenklerini gözden geçirdiğini de söylüyor ancak önceliğinin üçüncü sezonda da Toyota ile devam etmek olduğunu belirtiyor.

“Benim için kolay bir durum değil. Eğer ters bir şeyler olursa diğer seçeneklerinize de bakmalısınız. Ama umarım her şey planlandığı gibi gider ve Toyota’da kalabilirim.”

Glock’un takım arkadaşı Trulli ise muhtemelen Toyota ile gelecek yıl için anlaşma imzalamayacak. Oysa Trulli maaşında yapılacak muhtemel %50’lik bir kesintiye bile razı olduğunu söylemişti. Glock’un maaşı ise Trulli’ye oranla daha mütevazı ve Toyota için aşırı değil.


Yorumlar

  1. One-Team-One-Aim - avatarı
    One-Team-One-Aim –

    vega_nitro dediğin gibi toyota'nın yanlışı f1 e ralli ekibiyle gelinmesi. Ama bunu artık anlamış olmalılar 2002 de girdiler bu spora ve 7 sene f1 nedir anlamak için iyi bir süre. F1 den daha iyi anlayan bir yönetime, mühendislere acil ihtiyaçları var. Her şeyi zamanla hallederler umarım ama bu sorunlara rağmen yine de zaman zaman şaşırtıcı performanslara oldu.

    Mc Laren öyle bir zarar haberi ben de okudum. En büyük üretim hacmine sahip bir üretici kriz ortamında en büyük zararı yapar. Krizin en çok etkilediği sektör otomobil sektörü zarar etmeyen, karı düşmeyen otomobil üreticisi yok zaten. Bu krizin dalgaları onları bir iki yıl daha etkileyebilir. Okuduğum bir haberde Toyota'nın sattığı araç başına 2 bin dolar kazanıp 30 milyar dolar "ihtiyat parası" tuttuğu hakkındaydı. Ben bunları göz önüne alarak f1 den çekilmemeliler dedim.

  2. "One-Team-One-Aim" yorumunun "Tüm bunları göz önüne alırsanız Toyota formula 1 den çekilmemeli. Her türlü spora yatırım yapmayı seviyorlar. Umarım f1 de kalırlar ve ralli de yaptıkları gibi formula1 de de bir dev olabilirler." bu tarafına katılmakla beraber söyleyeceğim bir şeyler olacak.

    Toyota'nın ralli departmanına hayranım. Toyota Celica GT4ST205WRC, Toyota Celica GT4ST185 kodlu araç ve Toyota Corolla WRC yapılmış en güzel ralli araçlarından 3Ü ve hala kullanılmaktalar. Yani rallide başarılılar.

    Ama F1'de bunun tersi yaşanıyor gibi. 2002 yılından beri F1'deler çeşitli nedenlerden ötürü 1.lik alamadılar. Faktörler bir araya gelmedi, iyi pilot buldukları zaman iyi yönetilmediler. İyi yönetimleri olduğu zamanda güzel pilotları olmadı. Bu sene başarılılar. İstiyorum ki F1'de geçmişe bakmadan geleceğe yüklensinler ve F1'e devam etsinler. Eğer geçmişe baktılar mı pek parlak geçmişleri yok F1 için. Bu arada tesadüfen 2003 yılından kalma F1 Racing buldum Olivier Panis'in röportajı vs vardı.

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Arkadaşlar Toyota 71 yıllık tarihinde ilk kez bu sene zarar açıklamış.Bunun haberi çok çıkmıştı.
    2009 zararı: 4,4 milyar dolar
    2010 tahmini zararı: 5,5 milyar dolar

    F1 takımına tanınan sürede yanlış hatırlamıyorsam önümüzdeki sene dolucak.Ve hala elde başarılı bir sonuç yok.
    Azalan maliyetlere rağmen Toyota 300 den yukarı bir harcama yapıyordur.

    Umarım ayrılmadan önce bir değişim geçirirler.Ben eksikliklerin Toyota F1 Team yönetiminden haynaklandığını düşünüyorum.

  4. Toyota'nın her sattığı otomobilin başına çok az bir miktar ekleyip formula 1 masrafını başka hiçbir kaynağa gerek kalmadan karşılayabildiklerini okumuştum. Arkadaşın dediği gibi f1 in toyota ya pek de maliyetli olduğunu düşünmüyorum ancak kriz nedeniyle herkesin otomobil satışı bir kaç basamak geriledi. toyota, renault, mercedes, bmw hepsi zarar açıkladı. Ama içlerinde bu krize en çok göğüs gerebilecek olan kesinlikle toyota. F1 den çekilmemeliler. Ralli deki büyük başarılarından sonra f1 dede bu başarıyı yakalayabilirler. Sene başında büyük başarılar elde ettiler ortada geçen senelere göre çok başarılı bir toyota vardı aslında hala var yarış hızları en üst sıralarda ama sıralamala performanslarını geliştirmeliler.

  5. One-Team-One-Aim - avatarı
    One-Team-One-Aim –

    Aslında Formula 1 in toyota ya pek maliyeti yok. Toyota bütçesiyle dünya otomobil sektörünün lideri. Her kategoride otomobil üretebilen tek üretici denebilir. Küçük ve orta sınıftaki başarılı otomobillerinden yine çok başarılı lüks sınıftaki Lexus markasıyla çok geniş bir ürün gamları var. Tabi böyle olunca dünya nın en çok üreten ve en çok satan dev bir üretici durumundalar. Teknoloji kalite ve sorunsuzluğun öncüleriler. Ayrıca başka alanlarda da yer alıyorlar petrol, finans gibi alanlar da da isimleri geçiyor. Tüm bunları göz önüne alırsanız Toyota formula 1 den çekilmemeli. Her türlü spora yatırım yapmayı seviyorlar. Umarım f1 de kalırlar ve ralli de yaptıkları gibi formula1 de de bir dev olabilirler.

  6. glock, toyota icin guzel secim olur. eger mclaren'e gitmesi gibi bir durum olmazsa. toyota da glock'un performansini goz onunde bulundurursak, onu elinde tutmak isteyecektir. seviyorum bu adami.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir