Sutil, Spa'da Puana Yakın Olacaklarını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Adrian Sutil “Monaco ile birlikte Spa benim favori pistlerimden birisi. Burası orman boyunca ilerleyen ve virajlarının ritmine kapıldığınız doğal bir pist. Burası aynı zamanda ilginç yarışlar da sunuyor. Geçen seneki yarış son 2 tura kadar kuruydu ancak bir anda her şey değişti.”

“Bu sene iyi göründüğümüzü düşünüyorum. Yeni aero paketimiz bizi iyi geliştirdi ve bu sene şu ana kadar düşük downforcelu pistlerde iyiydik bu yüzden iyi bir sonuç alacağımıza eminim. İlk 10 ya da daha iyi bir sonuç bekliyorum.” dedi.

Giancarlo Fisichella “Her pilot Spa’yı sever ve bana göre burası senenin en iyisi. 7 km uzunluğunda olduğu için U virajdan hızlı virajlara ve senenin en iyisi Eau Rouge gibi bir çok viraj var. Açıkçası bu viraj sadece sıralamalarda son sürat geçebildiğimiz bir kaç sene öncesi kadar heyecanlı değil. Artık daha fazla downforce ve V8’ler ile daha az güç var bu yüzden oradan geçerken her zaman son sürat geçebiliyoruz. Artık eskisi kadar mücadeleci olmamasına rağmen yine de hâlâ heyecanlı.”

“Spa’da hava hiçbir zaman tahmin edilemez. 1. sektörde yağmur varken 3. sektörde güneş olabilir bu yüzden her şey olabilir. Bu sene ağustosun sonunda gidiyoruz ancak herhangi bir hava koşulu olabilir.”

“Spa’da ilk yarışıma 1997’de Jordan’la çıktım ve harika bir sonuç aldım. Hakkinen’in hemen arkasında 2. oldum ve o zaman kariyerimin en iyi sonucuydu. Ardından yine bazı iyi sonuçlar elde ettim ve 2001’de Renault ile 3. oldum. O zaman aracımız çok iyi değildi ancak takım Spa’ya güncellemeler getirmişti. Gridde 8. sıradan başladım ancak harika bir startın ardından ilk viraja 4. sırada giriyordum. Yarışın geri kalanında çok rekabetçiydik ve 3. oldum. Bu takım için harika bir sonuç oldu.”

“Bu hafta sonu amacım iyi bir sıralama çıkarmak olacak. Eğer biraz yukarılardan başlayabilirsek güçlü bir yarış çıkarabilir ve sonunda puan kazanabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. evet spykerın o güncellemesi bayağı işe yaramıştı o sezon. bayağı iyiydi sutil

  2. David Coulthard'ı kovalıyordu hatırladığıma göre Sutil Spyker'ı ile. Serhan Acar baya şaşırmıştı hatta. Eau Rouge'un devamındaki uzun düzlükte falan yetişmişti aslında Sutil. Hatırladığım bu. 🙂

  3. ya 2007'de burada yaris yapildiginde spkyer baya hizliydi diye hatirliyorum. puan alamasa da. genel olarak sutil de hizliydi. umarim burada alir. alacaksa alsin artik su puanlari ya sezon bitti be ya 🙂 hem burada almasini daha cok isterim. sevdigim bir pilot, sevdigi (bayildigim) bir pistte alsin bari puanlari. cin'deki gibi pilotaj hatasindan kaybetmesin de 🙂 kimi tekrar carpsa da normal karsilariz artik cunku 😀

  4. puanları hak ediyorsunuz umarım en kısa zamanda alırsınızz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir