Fisichella: "Rüyada Gibiyim, İnanamıyorum"

yazar:

kategori:

Kariyerinin 224. grand prix’sine ilk sıradan başlayacak olan 36 yaşındaki deneyimli pilot Force India’ya da ilk pol pozisyonunu kazandırmış oldıu.

Fisichella yaptığı röportajda, “Bu benim için devam etmek ve F1 hakkında olumlu düşünmek adına çok büyük bir motivasyon. Geçen szon ve bu sezonun ilk bölümü oldukça sinir bozucuydu, son sıralarda mücadel etmek üzücüydü. Şimdi ise devam etmek istiyorum. İlk on içinde mücadele edip puan alabilirsem devam etme motivasyonum artar” diye konuştu.

Fisichella, elde ettiği bu pole pozsiyonunu daha önce Benetton ve Renault’da elde ettiklerinden daha büyük anlam taşıdığını ifade etti.

“Dürüst olmak gerekirse bu en iyisiydi. Bu farklıydı. Renault’dayken aracın yeteri kadar iyi olduğunu biliyordum ancak bugün kimse polde olacağımızı tahmin etmemişti. Belki en fazla ilk onda olurduk. Bu yüzden bunu gerçekleştirmek inanılmaz, normalin dılında bir şey. Hâlâ rüyada gibiyim çünkü inanamıyorum. Bugün hayatımdaki en iyi sıralama gününü geçirdim. Her şey harika gitti. Tüm turlar sorunsuzdu, trafik yoktu. Bu sene hiç böyle olmamıştı. Daima ya lastiklerde sorun olur ya trafik engellerdi. Ama bugün benim günüm oldu.”

İtalyan pilot, Force India’yı da bu gelişim için övdü: “Sınırlı bütçemize rağmen rüzgar tünelinde harika iş çıkardılar. Padokta en iyi işi bizim yaptığımızı düşünüyorum, kesinlikle McLaren’dan Ferrari’den daha iyi çalıştık. Sezon başında belki liderlerden iki saniye yavaştık ve şimdi ise bu sadece saniyenin binde birkaçı kadar. Bu yüzden inanılmaz”

Fisichella yarış için hedefinin puan almak olduğunu ancak sürprüz bir podyum ihtimalini de yabana atmadığını belirtti.

“Kazanmak çok büyük bir hedef olur ancak iyi olabiliriz. Temel hedefimiz puan almak ki bu da bizim için yarış kazanmak gibi. Puan alabileceğimizi düşünüyorum. Sanırım ilk altı içinde olabiliriz ancak polden başlayacak olmak podyum umudu veriyor.”


Yorumlar

  1. fisiye iyi bir araba veren takım asla pişman olmaz yeterki altında hızlı ve sağlam bi araba olsun.padoktaki pilotlar içinde ilk 5 e herzaman girer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir