Kimi'den Montezemolo'ya 62. Yaş Günü Hediyesi

yazar:

kategori:

Yarışın hemen ardından takım patronu Stefano Domenicali’yi arayan Montezemolo “Bu galibiyetten çok memnunum.”

“Domenicali, tüm takım ve taraftarlarımız için mutluyum. Nurburgring’den itibaren 4 yarışta hep podyumdaydık.”

“Kimi harika bir yarış çıkardı ve şampiyonanın en güzel pistinde yeteneklerini sergiledi. Benim için gerçekten çok güzel bir doğum günü hediyesi verdiler.” dedi.

Ferrari Spa’da aldığı galibiyet ile Formula 1’de 210., Belçika’da ise 17. galibiyetini kazandı. Raikkonen ise Ferrari ile 2., toplamda ise 4. Spa galibiyetini aldı.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    ya istatistik deyince üzerine atladım, bana istinaden yazmamış olabileceğinizi atlamışım.

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Yanlış anlamayın demiştim ama aynı pilotu da desteklesek uyuşamadık galiba. Ben asla schumi nin ne galibiyetini küçümserim ne de başarısını inkar ederim, hatta onun karşısında yer almam, tuttuğum pilotla niye ters düşeyim ki.
    Yanlışssam düzeltin; ben sadece Rai nin kazanma yüzdesinin daha yüksek olduğunu dile getirdim (tabi bunda hem fikir miyiz acaba?), kendi elinde olmayan sebeplerle (03 ve 06) 2 yılda eksik yarıştı, 07 de fena değildi hani :)belki önünde yıllarıda var, dile getirelim dedik. Bu benim fikrimdir, bu piste Rai nin gerçekten başarılı olduğunu düşünüyorum.

  3. Michael | The Lord of the Kings SPA (Ayrton, Jim, Kimi)
    🙂

    Sor istatistikler konuşsun…

  4. ezbere konuşmayalım. schumi burada daha f1deki ilk yarışına çıktığında jordan ile 7. oldu. ardından 92de benetton ile kazandı. 95teki galibiyeti geçiyorum 96 ve 97de de en iyi olmayan arçla kazandı.

  5. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    şumi böyle bir araçla acaba kaçıncı olurdu? yanarım geçen seneki yarışa…ah be Rabbim ne olurdu o yağmur 5 dakika sonra yağsaydı. kimi belkide şampiyondu…kaçan balık büyük oluyor…bu alemin en iyi sürücüsü kim belli olmaz ama şu bir gerçekki en talihsiz adamı kimi raikkonen…ama bellimi olur? gaybı Allah bilir. şumi gibi 30 undan sonra 5 sefer şampiyon olurmu olur…kimi bu gözüpekmi gözüpek kabiliyetlimi kabiliyetli inatçımı inatçı…olur inşaallah…haydi aslanım …bir tanem kimi raikkonen..adamım benim…

  6. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    KIMI THE KING OF SPA…hayret ferrari pit ekibi böyle yazmış. şumi bozulmasın sonra çocuklar…kimi derki…yarınlar kadar yakın içimde fırtına…dalgasız deniz durgun aldatır inanma…herşeye rağmen basar giderim..korkmuyorum buyum ben böyleyim…never give up kimi…never…go kimi goooo…

  7. Üst düzey pilotların bu tip pistlerde farkı görülür zaten. Tecrübe ve yeteneği ortaya çıkarır. Kimi, Alonso'yu tabiki SPA 'da küçümsemeyiz. Başarı ortada.
    Michael'in Prost ve Senna klasmanında görülmesinin sebebide bu. Yıllara bakınca anlaşılıyor zaten. 92…
    Müthiş olmayan o Ferrari yılları ayrıca.
    Ortanın üstü iyi denebilecek bir araca sahip ve yetenekliyseniz SPA'da bunu herkeze gösterirsiniz.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    haklısın olmuyor 🙂
    ama başarılı olduğu bir gerçek

  9. pardon yazdigini gormemisim. sadece 06 yi gordum 🙂

    bu arada 2002'de kimi'nin spa'da 2. baslayip daha sonra motor sorunu yasadigini da hatirlamak gerek. yine ilk yaristigi yil da 12. baslamis ama sorun yasamis. yoksa belki de onun 6 galibiyeti olacakti. kismet tabi. o olacakti su olacakti demekle olmuyor 🙂

  10. 2003'te de spa'da yaris olmadi benim bildigim.

  11. Kadir YILMAZ avatarı

    Tartışma olsun diye yazmıyorum, bende Schumi taraftarıydım ama;
    söz konusu SPA ise bende Rai nin Kral olduğunu düşünenlerdenim. Schumi burada ilk 92 son olarak 02 de kazanmış ve yarışmayı 06 da bırakmış, yanlış değilsem kazandığı yıllar arasında her yıl SPA da yarışılmış. Rai ise ilk 04 son olarak 09 da kazandı. Yalnız 03 (altında gerçekten hızlı bir araç varken , patlar mı onu bilemem 🙂 ) ve 06 yıllarında SPA da yarışı olmadı. Ayrıca Schumi pistlerdeyken hatta 04 gibi iyi bir aracı varken de Rai kazandı. 08 sezonunda (kabul etmeyebilirsiniz ama altındaki araç yağmurda berbattı ve olay yaşanamasydıda Ham geçecekti) elinden kaymış bir birincilikte var.Bahsettiğim yılları da ona malettiğimi sanmayın ama iyi bir istatistiği olduğunu da gözden kaçırmayın. Bu çocuk bu piste yakışıyor.

  12. Resim çok güzel. The King of SPA denmiş. Çok güzel onure etmişler, güzel tabir.
    Şu aklıma geldi peki Michael'a ne diycez SPA için 😀 King Kimi ise,
    Megas Primus Michael olabilir herhal 😛

  13. ya başlığı okuyunca şok oldum. hani şu bildiğimiz Kimi gidip doğum günü hediyesi almış filan gibi bişey canlandı gözümde 😀 hayretler içerisinde kaldım. meğer yokmuş öyle bi şey 😀

  14. kimi kazandı kers vardı basarıyı kücültmek istenlere
    fisi onu gecerdi diyenleredir sözüm ;
    arkadaslar yıl 2004 ,pist Spa ,esfane araba f2004 schmi onun sıradan kalkan,kimiye gecildi .ve son tura kadar schumi kovaladı kimi kactı ve son turdada fastest lap yaptı ve yarısı kazandı. yıl: 2005 spa yine kimi ,yıl 2007 spa yine ,takım arkadasın ayarıs boyunca 7-8 saniye fark atmıstı. yıl 2008 ,mclarenin harika arabına ragmen önce kendi takım arkadası massayı ve sonra polden kalkan hamiltonu gecmedimi,taa son turlarda yagan yağmura kadar dünkü kadar güzel bir sov izletmemişmiydi bizlere. yıl 2009 ,yine spa ve kimi gridteki dördüncü hızlı arabayla birinclik hemde biribirinden güzel gecisler ile . yani king of spa

  15. monza downforce istemeyen bir pist,mclaren ve ferrari orada iyi olacaktır. bir galibiyet daha istiyoruz kimi…

  16. podyumda dominicali yi kimin aradığı belli oldu. kimi nin dominicali ye bir bakışı ardı podyumda 'kim aramış gene bana vermese bari' der gibi.

  17. arkadaşlar matematiğe göre hala bırakın vettel'i rai bile şampiyon olaiblir..:D:D

  18. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    kimi beni öyle sevindirdinki Allah ta seni sevindirsin. bunca sene adam gibi kimseyi üzmeden yermeden üç kağıtçılık yapmadan ayak oyunları oynamadan yarıştın. f1 insanlık olarak senden daha delikanlsını görmedi. ahir zaman insanı şaklabanı çok sever. sen galip gelince asilce sevindin insanca sevindin. insanlara örnek oldun. inşaallah bundan sonra öyle bir araç ile yarışırsınki f1 in en başarılı sonuçlar almış pilotu olursun. mclardenyken araç dökülüyordu. geldin ferrariye durum aynı. bahtın açık olur bundan sonra…kuzeyin asil finlandiyalısı…dualarım seninle…

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    İşte size Spa'nın Kralları:

    6 – Michael Schumacher: 1992, 1995, 1996, 1997, 2001, 2002

    5 – Ayrton Senna: 1985, 1988, 1989, 1990, 1991

    4 – Jim Clark: 1962, 1963, 1964, 1965
    4 – Kimi Räikkönen: 2004, 2005, 2007, 2009

    3 – Juan Manuel Fangio: 1950, 1954, 1955
    3 – Damon Hill: 1993, 1994, 1998

    2 – Alberto Ascari: 1952, 1953
    2 – Emerson Fittipaldi: 1972, 1974
    2 – Niki Lauda: 1975, 1976
    2 – Alain Prost: 1983, 1987

  20. 3 tur kısaltılsın şu yarış:D
    Gerçi orada hamilton şikanı kesip geçmişti,değil mi:)

  21. gokhan cinar avatarı

    yanlıs yazmıslar kimi mclarende 2 ferraride 2 galbiiyet olmak üzere 4 galibiyet aldı ama düzeltilir çokta problem degil

  22. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Şampiyonanın en güzel en yetenek gerektiren pistinde yeteneklerini o araca rahmen fazlasıyla konusturup bir galibiyet aldı her nekadar sen kendi payına yorumlasanda monti amca :))) Umarım sende yeteneklerinin karsılıgını ona fazlasıyla verir ve hakettiği gibi yarısmasını, hakettiği yerde yarısmasını saglarsın :))))

  23. fatih küskü avatarı

    ferrari ile yavaş alsın 3. galibiyetini:DD
    2-2 durum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir