Domenicali "Whitmarsh Alonso Yorumlarından Dolayı Özür Diledi"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, Alonso’nun 2010’da Ferrari’de yarışacağının kesin olduğunu söylemişti.

Domenicali “Martin bunun için özür diledi. Eğer bizim tarafımızdan açık bir şey olsaydı, biz açıklardık” dedi.

Domenicali ayrıca Ferrari’nin pilot geliştirme konusunda zayıf kaldığını kabul etti.

Domenicali “Son yıllarda Ferrari genç sürücü geliştirme programı fırsatını kaçırdı ancak bu konuda çalışacağız.” dedi.

Domenicali son olarak Renault ve Mclaren’in kendilerinin sunmuş olduğu 3 araç yarıştırma fikrine sıcak baktıklarını söyledi.


Yorumlar

  1. Bence en iyi motorun tespiti için dağıtımı yeterli bir kıstas değil. En performanslı ve dayanıklı motoru üretiyorsanız kimseye satmasanız bile siz en iyiyi üretensiniz. Fazla takımın kullanmasıda önemli bir nokta, kimse dayanıksız bir motoru almak istemez. Ayrıca pazarlamak için en iyiyi üretmek de kafi değil. Demekki BMW iyi pazarlama yapamıyor. BMW tabiki kötü bir motor üretici değil, üst düzey bir üretici ama geçmişten bugüne bakınca da çok akılda kalıcı değil malesef. Teknoloji ve başarı olarak supersport ve yol uygulamaları ortada zati. Bir Ferrari, Mclaren kadar akıllara yerleşen uzun süreli başarılı motoru pek yok malesef.

    Ayrıca o görüntüdeki duman konusuna gelince, benimde dikkatimi çekmişti ve aldığım uydudan yarış kaydına tekrar izlediğimde anladım. O sürtünme sonucu kıvılcım veya motordan gelen bir duman değil. Pist üzerindeki pisliğin difüzör yarığından çıkış görüntüsü. Biraz farklı görünüyor fakat pistin diğer bazı noktalarında da aynı şekilde duman gibi çıktığını gördüm. Aynı virajda başka bir araçtan, başka bir virajda da Kimi'nin aracından aynı şekilde görüntü oluşmuş. Kıvılcım çıkan bir sürü başka nokta da var. Yani o tozun basınçla çıkışı.
    Motordan duman o şekilde alttan çıkmıyor zaten motordan çıkan her duman'da motor arızasına, iflasına işaret değil. Nadirde olsa bazen basınçla koyu renkli duman atışı oluyor. Yağ ve yanmayan yakıttan kaynaklanabiliyor. Rubens ilede görmüş oldu millet duman sadece iflasda çıkmaz.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Arkadaş yanlış anlama ama bunlar mazeret olamaz. o takımın önceki yıllardaki aracınıda herkes hatırlar.Yaratıcı bir takım.Bu sene içinde 2 kere büyük bir şekilde araç güncelleyen takımlar var.Kİ Bmw en baştan pes etti kersi çıkardı.
    Bmw nin çekilmesinde artık mazeretin kalmaması da vardır eminim.

  3. BMW şüphesiz ki berbat bir aeroya sahip…
    KERS le uğraştığımızdan Aeroya vakit kalmadı…

  4. Benim bildiğim araçlar altını sürtünce kıvılcım çıkar duman değil…
    Buyur umarım bundan bahsediyorsundur…
    http://img156.imageshack.us/img156/4874/adszqnl.jpg

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bmw motoru kötü olamaz ama en iyisi olsaydı bu bmw sauber de olurdu. O takımın en iyisini çıkaramayacağına kimse inanmaz

  6. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    tolga arkadaşım;
    fisinin motorundan duman çıkmıyordu..eau rouge/da otomobiller yere çok yakın gittiklerinden aracın alt bölümü yere hafifce değdi..sende bunu motordan çıkan duman olarak biliyorsan burdaki çoğu kişi güler buna..inşlallah gözlerin bozuktur aksi taktirde F1/i ne kadar iyi tanıyorsun onu iyice düşünmen lazım yorum yapmadan önce..

  7. "Hakan Tercüman"
    Vallaha ben Mercedes'in en iyi motor olduğuna inanmıyorum…
    BMW motorlarını herhangi bir takımda denemediği sürece en iyi motor olarak adlandıramam Mercedes'i
    Ferrari Toro Rosso'da
    Mercedes Mclaren , Brawn , Force-india'da
    Renault Redbull'da
    Toyota Williams'ta
    motorlarını denediler… farklı aerolarda ne yaptıklarını gördüler görmeyede devam ediyorlar BMW motor dağıtmadığı sürece kimin en iyi motor olduğu kanıtlamaz… yok 3 tur dayandı duman çıkıyorduda… Sutil Eau Rouge'dan ilk çıktığı seferde motorundan duman çıkmıştı? SC içeri girdikten sonraki tur yani Kimi'nin onboard'ın dan geçişi izlediğimiz tur…
    Ki BMW motorlarının çoğu zaman en iyilerden olduğunu herkes bilir…

  8. koskaca Whitmarsh özür dilediyse vardır bir bildiği bilmem anlata bildimmi az kaldı görecezz yine alonso konusunda alonsocular hayal krıklığı yaşayacaklar alonso renault un renault da alonsonun bunu unutmayın ok

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "hakan tercüman" adlı arkadasim Mclaren in neden boyle bir oyuna ihtiyac duydugunu da anlatirmisin..Güzel Komplo Teorileri Üretmissinde,Ayrica Senin Cingene Dedigin Pilot 😀 Senin Begenip Begenmemen hic önemli degil cünkü bütün padok Schumiden sonra en yetenekli pilot olarak kabul ediyor 😉

  10. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    ferrari biraz saf adamların elinde yönetiliyor. bu tamamen mclaren oyunu alonsoyu ferrarinin başına bela edip kimiyi alacaklar. ondan sonra tozu dumana katacaklar. baksanıza dünkü yarışa adamlar ne motor yapmışlar. fisi o dandik araçla kiminin ensesinden hiç ayrılmadı. ayrıca barichello motor kaç kilometre gitti. şu an gridin en iyi motoru diyorlar herkes yavaş yavaş mercedese dönmeye başladı. ross brawn ferrariden iyi olmasa alırmı o motoru. sonuç mclaren mercedes te araç şahane kimi hamilton takım şampiyonluğunu getirir. gaza gelme alonsoyu başına bela etme.

  11. Stefano bilmeden konuşmayın, açıklarım karizmanızı çizerim demeye getirmiş. Martin de özür dilemesi ile öncekine göre ne kadar olumlu, düşünceli bir başkan olduğunu gösteriyor, saygı duyulmalı.
    3 araç fikri çok uçuk ve uygulanamaz değil. Sadece büyük takımların arasında anlaşması ve yeterli avantajı diğer takımlara vermesi kabulünü kolaylaştırır. Gösteri öncelik olur, puan avantajı olmayıp iyi konfigüre edilirse küçük takımlara olumsuz bakmaz.
    Şayet olursa Ferrari için 3 ncü aracın pilotu belli Schumacher. Alonso felan değil. 1.Kimi 2.Felipe(Alonso vs başka ihtimaller) 3.Michael. şeklinde.

  12. O kadarda olmaz herhalde çağlar öktem:)) buarada yeri degil ama ne tesadüftirki abimle aynı adı ve soyadını taşıyosun bu kadarıda olamaz çok şaşkınımm:)))

  13. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    valla kimi-massa-alonso olursa kan çıkar kanımca:)

  14. nurettin dovan beni güldürüyorsun ya Ferrari Kiminin kıymetini bilmiyor ha ? Mclaren zamanında çok iyi bildi zaten dimi yaw adam bir tane doğru düzgün araç vermediniz gelmiş burada konuşuyorsun. Aldığı şampiyonlukta Ferraride kazanıldı hatırlatırım sana.

  15. :)))) YALAAAAAAN YALAAAN
    Ne özür ne bisey uydurma alonso anlasmayi yapti bile bunlar aldatmaca…

  16. 3 araç fikri saçma bence.Bu arada whitmarsh özür dilemişya alonsonun ferrariye geçeceğini sağır sultan biliyor özür dilese ne olur.Kimi sen eski takımına dön bosver onları.Valla özledik seni ferrari kıymetini bilmiyor.onlara badoer gibi pilotlar yarar.:D

  17. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    3 araç olursa takım emirleri bir hayli artacaktır..ayrıca öbür sene şampiyonada 13 takım yer alacak(13 olduğundan tam emin değilim yanlışsa düzeltiniz.)3 araç olursa buda 39 araba demektir..bu kadar arabanın yarışması bence imkansız..

  18. Olabilecek en iyi takim olurdu 3ü biryerde yarışsa (:

  19. eger uc arac konusu olursa alanso da gelirse ferrari de kimi massa olaso olurmu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir