Raikkonen "Monza Zor Olacak"

yazar:

kategori:

16 ay sonra ilk zaferini kazanan Raikkonen, Monza’da körbleri kullanmanın avantaj sağlayacağını ancak kendilerinin düzlük körblerini kullanma yeteneklerinin daha fazla olduğunu düşünüyor.

Monza’daki en iyi derecesi 2006’da Mclaren ile aldığı ikincilik olan Raikkonen “Zor olacak. Aracımız körbler üzerinde bazı rakiplerimiz kadar güçlü değil ve bu gerçekten orada hızlı olmanın anahtarı.”

“Biz körbleri istediğimiz kadar kullanma konusunda başarılı değiliz bu yüzden zor olacak. Ancak yine de aracımızın nasıl olacağını ve neler yapabileceğimizi bekleyip göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen  the king of formula avatarı
    raikkonen the king of formula

    domenicallinin dediği gibi raikkonenin spekilasyonlara tepkisi böyleyse gece gündüz yazın çizin monzada bizim bu hırsla. go kimi go . .

  2. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    vega nitro özür dilemiştim. sanırım atladın bir daha yazmış olayım özür dilerim. dünya yinede dönüyor…

  3. hakan tercüman biraz uçtun ama Alonso'yu eleştireyim derken, ırkçılığa bile girdin yani "Alonso'nun doğduğu yer çingene şehriymiş de İspanyollar barbarmış da". Böyle taraftarlık olmamalı buna taraftarlık denmez.

    Halbuki araştırsan göreceksin ki Oviedo Avrupa'nın en temiz ve en kaliteli şehirlerinden biridir, oldukça tarihidir 761 yılında kurulmuştur vs.

    Ayrıca o gittiği her yeri yok etti denen İspanyollar aslında Kavimler Göçünden sonra oraya göç eden Vizigoth'lardır ve İspanya'nın temellerini atmışlardır. Amerika'da Aztek'leri Maya'ları öldürdü diye savunacaksın kendi fikrini şimdi ama ben de sana "Kim öldürmedi yağmalamadı" diyeceğim.

    Haberlerde lütfen F1 konuşalım, yarış konuşalım.

  4. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Hakan Tercüman araştıma merakını takdir ettim. 2006'da izlemeye başlayan biri için gerçekten etkileyici bilgilerin var. Ben OKAY KARACAN gibilerini de görüyorum şu an yıllarca bu sporda yarışları anlatmış olmasına rağmen son yarıştan sonra "Alonso pitte sorun yaşamasa işler Raikkonen için kolay olmayacaktı" diyebiliyor ki bu bir insanın nasıl bilgi olarak yerinde saydığına örnektir. Kimi'ye gelince saydıklarının hepsinden haberdarım ve biz Kimi'yi bu özellikleriyle seviyoruz pilotluğu bir kenara kişiliği çok özel.

  5. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    evet arkadaşlar hepinizden özür dilerim. geçen galibiyetten sonra 3 veya 4 aylık transfer dedikodularının bende oluşturduğu sinir patlamasıydı. o heyecanla biraz alonsoyu aşağıladım. ondan sonrası malum…tekrar özür dilerim.

  6. hakan kardeşim helal be hep böyle güzel yorumlar yazman dileğiyle

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    hakan eşsiz bilgilerin için teşekkürler.Benim asıl merak ettiğim zafer sonrası pit ekibinin Kimi ile yaptığı telsiz konuşmasının neden yayınlanmadığı..veya ben mi kaçırdım?

  8. hakan sayende Kimi hakkında bilmediğin birkaç ayrıntıyı öğrendim teşekkürler güzel bir özet olmuş. ne de olsa Schumi hayranı olduğum için Kimi'nin özel hayatı hakkında geniş araştırma yapmadım. Kimi'nin asil duruşuyla ilgili sana sonuna kadar katılıyorum.

    ayrıca şu cümlende "dikkat ettinizmi az biraz başarılı olan pilot bütün akrabalarını pite dolduruyor" söylediklerinde de çok haklısın. massa ve hamiltonda en sevmediğim özellikler bunlar. cümbür cemaat padoktalar bütün aile.

    son olarak sana bir arkadaşın olarak tavsiyem Hakan, çok sevdiğimiz asil Rai gibi davranarak tıpkı onun diğer pşlotlar hakkında ne olursa olsun kötü konuşmadığı gibi seninde diğer pilotlar hakkında kırıcı yorumlar yapmamanı öneririm ki Kimi'nin asaletine yakışır bir davranış sergilemiş olasın.

  9. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    çok yer işgal ettim özür dilerim.

  10. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    kimi raikkonen sen her yönüyle bir numarasın. ne olur asıl şu işe araç kötüyse bende kötüyüm deme asıl 1 puan 2 puan neyse toplamaya çalış. illa galip gelicem diye aracı zorlama duvarlara toslama…bırak sana böyle kötü araç verenler utansın. senin hakkında kovulacak diyenler utansın. sen işine bak senin çok sevenin var bunu unutma herşeyden önce inandığın Allah seni seviyor(geneli pilotların ateist bu arada)…seni çok seviyoruz. never give up kimi raikkonen…go kimi go…

  11. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    todt kimiye ferraride yarışması için teklif yapar. kimi kabul etmez. sebebi ise kimiye şuminin altında 2.pilotluk teklif edilmiştir. düşünsenize hangi pilot buna hayır der. ben tek bir pilot tanırım oda kimi raikkonendir. ve kimi hakinenin tavsiyesiyle peter saubere ciddi bir para kazandırarak mclarene geçer. bu arada atladım kimi f1 den kazandığı ilk parayla annesi ile babasının yaşadığı evi tadilat yaptırır(evin banyosu bile yok). derken mclaren yılları eşit statü ile önüne geleni ezer geçer. işte böyle….dikkat ettinizmi az biraz başarılı olan pilot bütün akrabalarını pite dolduruyor. kiminin bir tane akrabasını gördünüzmü? o asil bir insan kimseyi rahatsız etmek istemez. gridin en güzel eşi onda olmasına rağmen(iskandinav güzeli ve boyu kimiden uzun kaç erkek bunu kompleks yapmayıpta kendinden uzun eşi tercih eder öyle uzun gözüksün diyede uzun topuklu ayakkabıda giymiyor) bir kere bile görmedim padockta veya pitlerde…kimi bir garip insan kuzeyin asil finlandiyalısı…ak zambaklar ülkesinin insanı…kimi çok özel bir insan..

  12. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    düşünsenize tek yarışlık bir hak. nede olsa alonso hamilton şumi gibi çocukluktan profesyonelce bu işi yapmamıştır. ve kimi ilk yarışında 6. olur bütün dikkatleri üzerine çeker. nick ile beraber(şu an bmw de yarışan) sauber gibi bir takımı(geçen seneki force india ayarı bir takım) takımı 4. yaparlar. kiminin bu başarısı ferrarinin dikkatini çeker.

  13. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    peter sauber kimiyi takıma katmak için f1 süper lisansı almak için fia ya müracaat eder. max mosley şiddetle karşı çıkar(çok az yarışmış bir pilot f1 için tehlikeli olduğundan dolayı). uzun uğraşlar ve kulislerden sonra peter sauber kimiye süper lisansı alır. ve ilk yarış gelir çatar. kimi dandik bir araç dandik bir tulum ile ufuğa doğru bakarken bir resmi f1 racing dergisinde yayınlanır. haberde ise sauberin mega yıldız adayı kimi muhtemelen ilk yarıştan sonra kovulur gibisinden yorumlar yer alır.

  14. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    2001 de şu anki meneceri(peter sauberin ifadesine göre halı tüccarına benziyordu)kimiyi peter saubere bir yıldız adayı olarak deneme sürüşü için önerir. peter sauber önce sıcak karşılamaz. fakat yarıştıracağı doğrudüzgün elinde pilot olmadığından dolayı maliyetlide olsa(nede olsa gariban bir takım) kiminin deneme sürüşüne müsaade eder. kimi çok etkileyici dereceler çıkartır. fakat bu kadar hızlı aracı ilk defa kullandığından boynu kaldıramadığından 4 tur ancak atar.

  15. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    teşekkürler didem. ben 2006 da bu sporu misafir olduğum bir yerde ilk defa seyrettim. baktım enteresan bir spor. başladım incelemeye…f1 racing dergisinin bütün sayılarını satın aldım. hepsini okudum. inanın objektif bir gözle yorumluyorum ben kimi kadar asil bir adam görmedim. yahu bir yarıştan sonrada rakip hakkında kötü konuş ben görmedim. gören okuyan varsa söylesin bizde bilelim. kiminin f1 e girişide çok enteresan…

  16. en azından podyum beklene bilir.

  17. sıralamalarda yine ilk 6'da olmaya bak, ilk virajda 3-4'e çıkarsan bu yarış podyuma rahat çıkarız.

  18. yusf demirci avatarı

    istedigin zaman yapamıyacagın birşy yok kimi…ama ferrarının geliştrmeyi durdurmş olması cok kotu.

  19. sen konsantre oldunmu bize her yer spa

  20. teşekkürler arkadaşlar kerb'ün ne olduğunu örendim. açıkcası kırmızı – beyaz boyalı olan taşların bukadar önemli olduğunu hiç düşünmezdim yavaş yavaş herşeyi öreniyorum.

  21. hakan tercüman bence bu yorumun darkruse'un Nickindeki kişiyi çok güzel özetliyo:))))

  22. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    yahu bu adam ultra yakışıklı…yanılıyormuyum? resme bak. yanındaki pilotlar konu mankeni gibi duruyorlar. film artisti kimi raikkonen..doğuran ana ve babanın ellerinden öperim. haydi aslanım monzayıda al seven sevmeyen herkesin aklını al. never give up kimi…

  23. monzada hamilton kazanacak daha şimdiden söyleyebilirim brawn da güçlü olacaktır. alonso da çok iyi bir pilot boş depoyla çıkarsa polü bile alabilir.

  24. Monza son sektör hariç orda parabolika var aslında ferrariye ve kersli araçlara uygun bir pist.Mclarenin güçlü olacağını düşünüyorum italyada.Ferraride güçlü olacaktır demeçlerine bakmayın.RedBullun düzlük performansı iyi değil.KERS yine kazanacakmı merak ettim.

  25. Remzi yazınca farkettim yazıda körb denmiş 🙂 Ne çabuk bu kelimeyi türkçeleştirdik şaşırdım. Kerb daha güzel durmuyor mu.

    Remzi kerb ayrıca, virajların giriş, çıkış ve orta noktalarının göz ve elektronik olarak takibini kolaylaştırır. Viraj dış kısmına kayarak hızla gelen aracın yukarı açılı yükseltisiyle dışarı kaymasını önler. Viraj orta ve çıkış noktalarında açısal boşlukları gidermek için tamamlayıcı olarak da kullanılır. Uzaktan viraj 3 noktasındaki hız ve hareket düzeylerini pilotların hesaplamasını kolaylaştırır. Vs vs daha birçok olmak üzere kullanım alan ve sebepleri vardır 🙂

  26. Viraj kısımlarında kenardaki genelde kırmızı – beyaz boyalı olan taşlara kerb diyoruz.

  27. arkadaşlar ben iki yıldr takip ediyom f1 i çaylağım daha f1 konusunda bişe sorcam körb nedir.

  28. erdalın dediği doğru. röportajı tam yayınlamıyorlar genelde bu şekilde parça parça veriyorlar. yoksa ayrı ayrı konuştugu yok kiminin. zaten başına silah dayasalar bu kadar ayrı konuşmaz sanrım 🙂

  29. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    evet kimide bi değişim var bu aralar acaba renoyamı geçicek:)

  30. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    basının karsısına cıkmak mecburı oldu ya ondandır.bırde bır roportaj yaplılıyor her paragraf yada her konu baslıgı ayrı haber gıbı verılıyor.bızde burdan amma cok konusuyor dıye dusunuyoruz ama kımı aynı kımı

  31. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu aralar kimi'nin çenesi düştü..Daha önce bu kadar yoğun demeç verdiğini hatırlamıyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir