Brezilyalı pilot, kafasına titanyum plaka yerleştirmek için yakın zamanda bir başka ameliyata daha girdiğini açıkladı ve böylece Ferrari için gelecek sene tekrar yarışabileceğini belirtti.

Massa: “Aslında iyiyim. Tek sorun, kafamda tamamıyla hasar gördüğü için daha önceden alınmış olan bir kemiği kapatmak için bir ameliyata ihtiyacım var.”

“Normal bir insan, sorun yaşamadan hayatına devam edebilir. Ama bir pilot için eğer bir kaza geçirmişseniz ve bu soruna sahipseniz, iyileşme daha zor olur.”

“Simulatörü kullanmak için Avrupa’ya gideceğim ve biraz karting yapacağım; sonrasında da %100’e ulaşıp ulaşmadığımı anlayacağım.”

Formula 1’e dönüş için sabırsızlanmasına rağmen Massa, Macaristan’da başına gelenin ardından hayatta kaldığı için ne kadar şanslı olduğunun farkında.

Massa: “Farklı açılardan şansı düşünmeniz gerekiyor.”

“Aslında yayın yüzüme gelmesi şanssızlıktı. Ama aynı zamanda şanslıydım da. Eğer yay, 1mm kadar sağa gelse, görüşümü kaybedebilirdim”

“1 mm sola gelse, kim bilir? Belki de beynim zarar görürdü. Bu yüzden çok şanslıydım. Ve bu daha önemli, çünkü bu benim hayatım”

Massa ayrıca, kendisinin ve Henry Surtes’in kazalarının ardından güvenliğin gelişiminin gerektiğine inanıyor.

Massa: “Gelişmeler aramalıyız. (Kokpiti) tamamen kapatmalıyız demiyorum. Ama belki de tekerleğin kafamıza çarpmasını engelleyecek şekilde araca başka bir şeyler yapabilirz”

“Geri döndüğümde Charlie Whiting, FIA ve pilotlarla görüşmek istediğim bir konu bu. Çünkü birlikte çalışmamız gerekiyor.”

Ama Massa, geri dönüşü ile ilgili herhangi bir şüphesi ve çekincesi olmadığını belirtti.

Massa: “Benim için en kötü şey, yarışamama oldu. Eğer süremezseniz bu korkunçtur”

“Ama eşim en azından 10 defa bana sordu ‘Emin misin? Herhangi bir şüphen veya endişen yok mu? ‘Her zaman ‘hayır’ dedim. Çünkü, yapmak istediğim şey bu. Eğer süremezsem, aynı insan olmam”

Massa ayrıca şampiyona lideri Jenson Button’a da bazı tavsilerde bulundu.

Massa: “Sezonun başında her şey güzeldi, her şey kolaydı. Yeni bir takımdaydı ve 7 yarışın 6sını kazanmıştı”

“Ama şimdi işlerin daha zor olduğu yarışlar var. Bu yüzden bana göre baskı onun aklına büyük bir darbe vurmuştur ve bununla daha iyi başa çıkmalı. Baskıyı idare edemezse, şampiyon olamayacak.”