Williams FOTA'ya Dönme Yolunda

yazar:

kategori:

Frank Williams, takımının, üretici takımların egemenliğindeki birlik FOTA’ya geri döneceğine şimdi inanıyor.

Bağımsız İngiliz takımı, politik tartışmalarda grubun dışında hareket ettiği için FOTA’nın yöneticileri tarafından dışlanmıştı.

O zamanlarda takımının tekrar gruba dahil olmasını beklemediğini söyleyen Williams, Michael Schumacher’in testine karşı çıkmış, 3 araçlı takımlara hayır demiş ve 2010 teknik ve sportif kurallarında mücadele etmişti.

Benzer şekilde dışlanan Force India’nın FOTA’ya geri dönme niyetini belirtmesinin ardından Frank Williams, takımının üyeliğini yakın zamanda yenilemesini beklediğini söyledi.

Bununla birlikte 67 yaşındaki patron, rakipleri arasında pek de tutulmayan hareketleri nedeniyle de özür dileme niyetinde değil.

Frank Williams: “Onlar kurallardır ve kurallar, Williams gibi takımlardan çok üreticiler tarafından bir araya getirilir”

“O kurallara imza attık ve bütün tarafların imzalarına sadık kalmalarını bekliyoruz”

Williams, McLaren ve Renault tarafından da desteklenen Ferrari’nin üçüncü araç planına neden karşı çıktığını açıkladı.

Williams: “Büyük kaynaklara ve hemen hemen yenilmez araçlara sahip 2 veya 3 elit takım olursa, (eğer her takım 3a raca sahip olursa) gridin ilk 4,5 sırasını işgal edecekler”

“Eğer takımların güç sırasında 5. iseniz, gridin önüne yakın olma şansınız kalmaz. Bu sağlıklı değil”

Daha önceki ayrı seri tehdidi konusunda ise Williams, F1’in gücü ile ayakta kalacağından şüphe etmiyor.

Williams: “F1 daima fırtınalı dönemlerden keyif almıştır. Asla durgun olmamıştır. Ama şimdiden itibaren 10-20 sene boyunda saygı duyulan, iyi takip edilen spor olacağına inanıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir