Horner: “Red Bull Kesinlikle Mercedes Gibi Baskın Olmadı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Mercedes’in günümüzde gösterdiği baskınlığın Red Bull’un gösterdiğinden çok daha fazla olduğunu söyledi.

Red Bull ekibi 2010 ve 2014 yılları arasında 4 kez hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğunu yaşadı.

Ancak kuralların değişmesiyle birlikte yeni turbo motorlarla bu sefer Mercedes öne geçti ve 2014’te şampiyon oldu. Bu sene de Mercedes sezona çok üstün başladı.

Horner “Bu durumu anlayabilirim ancak biz önde olduğumuz dönemlerde asla bugün gördüğünüz kadar üstün olmadım. Yakın bile değildik.”

“O dönemde biz form gösteriyorduk ancak kurallar değişiyordu ve adapte olmak zorunda kalıyorduk.”

“Yakıt ikmalinden bunun kaldırılmasına, şaside değişikliklere, çift katmanlı difüzöre ve kaldırılmasına, egzoz beslemeli difüzöre, motor haritası değişikliklerine… hepsine adapte olmak zorundaydık.”

“FIA bu şekilde girişimlerde bulunmadığı sürece oldukça belirgin dizilimli bir sezon bizi bekliyor.”

“Mercedes’in tüm paketi etkileyici görünüyor. Tüm bu şeyler içerisinde asla tek bir gümüş mermi olmaz.”

“İçten yanmalı motor, turbo, enerji dönüşümü ve yakıt tüketimi gibi her şeyin entegrasyonu önemli. Tüm bunlarla sürüşün entegrasyonu devasa etkileyici.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Red Bull Kesinlikle Mercedes Gibi Baskın Olmadı”” için 15 yanıt

  1. saçmalamaya devam horner vettel’in yüzünden schumi’nin yüzünden formulayı öldürdünüz 20 yılda 1 kere mercedes şampiyon oldu zorunuza gitti.mercese 8. 10. olurken sizler zevkten 4 köşeydiniz inşallah redbull bir daha başarı yüzü göremez.beter olun. forza hamilton.

  2. zekeri sayin avatarı

    Red bull daha yarista 10 tur olmamisken bile 20 sn fark atiyor turbo vetel ayri dunyalarda kendiyle yarisiyordu.nasil oluyor da bu kadar ustun hic olmamis bu redbull anlamis degilim.yarisin sonunda ne kerametse galiba fazla suphe cekmeyelim diye de ayni farkla yarisi tamamliyorlardi.redbull sampiyon oldugu donemlerde yarislarda piste bagli olarak 1-2 saniye hizliydi.kimle dalga geciyorsunuz.

  3. bırakalım aradaki küçük farkları genele bakın bu meşrubat takımı resmen kendileriyle yarışıyor

    pol,podyum vs üstüne birde podyumu payedemeyip çarpışıp kaza yapıyorlardı..

    ellerindeki hızı o kadar beceriksizce yönetiyorlardıki ve de bencilce mark hep pozisyonumuzu koruma modunda kalıyordu ne yazık fettel sempatizanlığından..

    o günlerden bu güne değişen tek şey mercedesin bu işi pilot becerilerine bıraktığı onlar kendi kapasitelerine göre sürüyor hile hurda üç kağıt yıksa rosi 1 tık geriden geliyor.

    haa yukarıda biri izlerken dört köşe oluyorum demiş..
    bu nasıl bir zevk anlayışı yorumsuz rekabet olmayan bir yarıştan nasıl bir haz alınabilir bilemedim..

    önde başla önde bitir,albert park son derece sıkıcı ve keyifsiz bir yarıştı..
    mercedesin geçen seneside,meşrubatçıların dominant oldukları senede..

    onlar sorun yaşamasa ferrari nal topluyordu..

    kısaca kırisçin efendi

    yes baby yes yeaah günleri artık bitti..

  4. 2011 avustralya gp’ye baktım, vettel polde, 0.8 saniye geride hamilton ikinci. yarışı vettel 22 saniye önde kazanmış.

    hakkaten “o kadar da baskın” değilmişsiniz. sanki birinin 10 saniyenin üstünde farkla kazanmasıyla 30 saniye farkla kazanmasının seyir açısından farkı varmış gibi. pilot politikanız adil değildi, bu yüzden sizin dönemler daha da sıkıcıydı.

  5. evet redbull sadece gerektiğinde esnetiyordu kanatı

  6. Horner’dan pek haz alan biri olmamakla beraber,bu konuda ona hak veriyorum.RedBull’un zamanında ensesinde her zaman Fernando vardı.Bu bile heyecanlandırırdı bizleri.Hatta o zaman Ferrari şampiyon bile olabilirdi,ama sık tekrarlanan stratejik hataların kurbanı oldular.Redbull onları motorla değil,kusursuz stratejileriyle alt etti.Tabii bunda Vettel’in soğukkanlılığı da önemliydi.Günümüze baktıgınızda,Mercedes pistte bu stratejileri kendi takımını ikiye ayırmış ve birbirlerine karşı uyguluyorlar.İyi olan da kazanıyor.1.ve 2. sürekli aynı.Diğer takımlar önemsiz..Diğer pilotlar 3.lük için çıkıyorlar piste.Ha ben bundan rahatsız değilim,izlerken zevkten 4 köşe oluyorum,Horner’ı haklı bulmuyorum diyen varsa da bravo diyorum..

    1. Gecen sene oldukca heyecanli yarislar oldu. Bazen Mercedes pilotlari arasinda bazen Ric nin zafer kazanmasiyla bazen de orta bolumde yasananlar ile. Ancak suan baska bir takim olsa sampiyon surucu de belli olacak 1-2 cok net belli olucak 1. lik icinmucadelede olmayacakti. Umarim bu sene avrupa sezonundan sonra daha da rekabetin oldugu yarislar izleriz. Alonso’nun donusu caylak pilotlarin ilk yaristan iyi gozukmesi ve diger takimlarin gelisim mucadelesi benim umutlandiriyor. Sampiyon takim belli olsa da ilerleyen yarislarda mucadele yasanacak olmasini umut ediyorum. (Yani fark azalabilir ve gunun sartlari veya pist karakteristigi ile Merc ile mucadele olabilir).

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yakında olacakları dört gözle bekliyorum..

  8. Mersedesi kim durduracak. Merakla bekliyorum

    1. Ben McLaren veya Ferrari ikilisinden biri diye dusunuyorum. McLaren her yaris kendini gelistirecektir. Dayaniklilik sorunlari asilinca aracin performansi ortaya cikacaktir. Ferrari ise gelecek guncellemeler ile daha rekabetci olacaktir.

  9. Valla Horner çok haklı, Redbull asla bu kadar baskın olmadı ve onları durdurmak için bin türlü kural çıkartıldı. Mercedes-Fia haberleri çıkmadan çok önce Mercedes’in kayırıldığını söylemiştim, nedeni de Mercedes’in takım olarak ilk 3 senesinde marka imajının çok zedelendiğini ve bunu düzeltmek için Daimler’in bir şekilde Fia/Bernie den ayrıcalık istediğine adım gibi eminim.. Ve kimin verdiğini bilmiyoruz ama bunu almayı başardılar da..

    Şimdi ne olacak? Madem Mercedes motor geliştirmeye izin vermiyor Redbull’a çıkartılan zorluklar gibi zorluk çıkarsınlar, kısasa kısas..

  10. Çokta doğru konuşmamış redbulda en az mercedes kadar baskındı mercedesin 2014 sezonu galibiyet serisi hamilton ile üst üstte 4 yarış 2013 de redbulun galibiyet serisi vettel ile üst üstte 9 yarış aradaki farka bak 9 yarış üst üste galibiyet ve çoğuda farklı galibiyetler yanılmıyorsam o sezon takım olarak 15 de polü vardı sezonuda 14 yada 15 galibiyetle mi tamamladılar 3 tane alonso almıştı galiba 1 tanede mc larenmi almıştı iyiki baskın değilmiş yani baskın olsa ne olurdu acaba 🙂

  11. Mercedes i antipatik bulan birisi olarak iyi olmak onların suçu değil. Ayrıca ille bir takım sızlanacaksa mclaren ve ferrari gibi f1 in iki köklü takımı şikayet etmeli bu durumdan. Meşrubat takımı değil. red bull F1 sayesine yeterince marka reklamı yaptı zaten. Yıllarca şampiyon olmasyıp orta sıralarda takılsalarda olur.

  12. Horner doğru konuşmuş Red Bull 2010-2011-2012-2013 bu yıllarda hiç bir zaman mercedes gp kadar baskın olmadı. Mercedes bütün pistlerde tek turda 1 saniyenin üzerinde rakiplerine fark atıyor. Red Bull monza kanada gibi pistlerde sıralamalarda yakalanıyordu

    Mercedes yarışlarda en yakın rakibine 0.5 saniyenin üstünde fark atıyor üstelik bunu her pistte başarabiliyor.Red Bull gene monza kanada tarzı pistlerde bırakın bu farkı atmaya geçildiği bile oldu. En baskın olduğumuz 2013 sezonu 2. yarısında bile mercedes kadar baskın değildik aksini iddaa eden varsa çıksın karşıma

    1. Bu durumdan bir sikayet mi var? McLaren ve Ferrari gibi F1 in en koklu kulupleri duruma adapte olmaya calisip farki kapatmaya ugrasiyor. Ancak Red Bull – Renault tarafinda Renault degilde Red Bull hep sikayet durumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir