Liuzzi Force India'da 2010 Yarış Koltuğunun Peşinde

yazar:

kategori:

28 yaşındaki İtalyan pilot 2007 yılında bu yana F1’de yarışa çıkmadı, sadece Force India ile testler gerçekleştirdi.

Autosport’a röportaj veren Liuzzi, “Yapabileceklerimi göstermem için bu çok iyi bir fırsat. İyi bir performans gösterem çok önemli olacak. Takımdaki pozisyonum son bir buçuk yılda oldukça gelişti ve aracın gelişimine yardımcı olmak için çok sıkı çalıştım. Gelecek için de güçlü bir pozisyonda olduğumu düşünüyorum.”diyor.

Liuzzi, Ferrari’de Badoer’in durumunu gördükten sonra endişeli olmadığını da belirtiyor.

“Onun durumu farklıydı çünkü on yıldır yarışmıyordu. Force India bana 2008’de oldukça fazla test şansı tanıdı.”

Ancak İtalyan pilot Giancarlo Fisichella’nın Spa’daki başarısını tekrarlamanın zor olacağını da kabul ediyor.

“Giancarlo için de Spa’daki sonucu Monza’da tekrarlamak çok zor olurdu. Spa ayrı bir durumdu, o denli büyük gelişime rağmen podyum beklemiyorduk. Ancak araç hızlı pistlerde oldukça rekabetçi ve Monza’da da öyle olacaktır. Tek soru kaç tana KERS’li aracın orada olacağı çünkü Monza gibi bir pistte onun gerkeçten büyük avantaj sağlayacağını biliyoruz.”

“Yarışı tamamlamak ve puan almak istiyorum. Bu yüzden bir alışma sürecinde gibi olmayacağım. Kendi açımdan sonuna kadar zorlayacağım. Takım şu dönemde daha fazla puan almayı hak ediyor.”

Fisichella gibi deneyimli bir pilotun kaybedilmesine rağmen Liuzzi takımda vatandaşının boşluğunu tamamlayacağına inanıyor.

“Bir buçuk yıldır giancarlo ile çalışıyordum ve bu zaman zarfında ondan çok şey öğrendim. Harika bir deneyime sahip ve araç hakkında geri bildirim verebiliyor. Ben de o seviyede olacağını düşünüyorum. Giancarlo’nun Spa’da kazandığı ikinciliği elde etmek olay olmayacak ama ben iyi bir iş çıkaracağıma gerçekten inanıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir