Indycar, Formula 1’i Kaybeden Ülkelere Alternatif Olmak İstiyor

yazar:

kategori:

Amerika’nın ünlü tek koltuklu yarış serisi Indycar, Formula 1’i kaybeden ülkelerde yarışlar düzenleyerek dünyaya açılmayı hedefliyor.

Amerika’da ünlü olan seri, sezonu daha erken açarak Kuzey Amerika dışındaki yarış serisini arttırmayı hedefliyor. Özellikle şubat ve mart aylarında Amerika dışında yarışlar düzenleme planları var.

Bu konuda ilk adım Brezilya’da yarış anlaşmasıyla atıldı ancak yerel hükümetin desteğini çekmesiyle yarış iptal edildi.

Indycar’ın Patronu Mark Miles “Dünya çapında Indycar için pek gizli olmayan bir istek olduğuna inanıyoruz.”

“Fiyatlara karşı değerlerini kıyasladığımızda, geldiğimiz yere ve Formula 1’e kıyasla sunabileceğimiz şeylere baktığımızda Indycar’ın büyük bir değere sahip olduğuna inanıyoruz.”

“Ülkelerde yarış organizatörlerinden Formula 1’de olduğu gibi o tarz yüksek bedeller ve fonlar istemiyoruz.”

“Ancak Amerika’da yegane olarak görülen ancak olağan üstü heyecanlı yarışları olan bir ürün sunabiliriz. Bu yüzden bizim için büyük bir fırsat.” dedi.


Yorumlar

“Indycar, Formula 1’i Kaybeden Ülkelere Alternatif Olmak İstiyor” için 5 yanıt

  1. Türkiye, İtalya’dan İmola veya mugello başta olmak üzere eski nesil pistlere gelmesi ve bazı takımlarda potansiyel vadeden avrupalı pilot olması seriye ilgiyi arttıracaktır.

    Alternatif her zaman iyidir

  2. OtonomAktor avatarı

    Montoya da var gelsin Türkiye de de yarış takvime koysunlar izleriz.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    1-Türkiye
    2-Almanya
    3-Hindistan
    4-Fransa
    5-İmola
    Bence F1’in kaybettiği değerli pistlere tekrar gitmesi lazım ve bu olmayacağına göre indycar’ın F1’i geçmesi için iyi bir fırsat olabilir ne kadar çok açılırlarsa o kadar çok tanınırlar ve benim şahsi fikrim her ne kadar Mercedes’i tutsamda F1 bu düzende yürümemeli V8 motorlara geri dönülmeli bu kurallar dahilinde izlenesi hiç olmayan yarışlar izliyoruz.En yakın tarih olarak 2010-2013 tarihleri arasında çok güzel yarışlar izlediğimizde oldu.F1 kendi ipini çekiyor bence.Ecclestone olduğu sürece F1’in düşüşü devam edecek

  4. Indycar’ın daha global bir seri olmasını isterim açıkçası. sonuçta bir destek serisi değil ve nispeten daha deneyimli pilotları var. ses sorun değil nasıl olsa f1’de de yok 😀

  5. Gelsin istanbul parka.
    Çakma f1 izleriz. gayet güzel olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir