McLaren'ın Hızı Hamilton'ı Şaşırttı

yazar:

kategori:

Hamilton attığı son turla Force India pilotu Adrian Sutil’i geride bırakarak pol pozisyonunun sahibi olmuştu. McLaren pilotu, Sutil’in aldığı sonuçtan da memnun olduğunu söyledi.

“Çok yakın bir seans oldu ve Adrian’ın burada olmasından da çok memnunum. F3 yıllarından beri muhtemelen yan yana olmadık. (Force India) gerçekten çok hızlı ve rekabetçi ama takımımız da harika iş çıkardı bu hafta sonu. İyi bir tur atmayı başarabildim. Böyle bir tur atmak harika bir his, en heyecanlı şeylerden biri. Her seferinden sanki ilk kez oluyormuş gibi seviniyorsunuz.”

McLaren pilotu takımının bu hafta sonu bu denli hızlı olmasını beklemediklerini ve stratejilerin yarın çok büyük pay sahibi olacağını belirtti.

“Sanırım herkesin yarın için stratejisinin neler olduğunu bekleyip göreceğiz ancak biz rahatız ve olmamız gereken yerdeyiz. Bu hafta sonu bu kadar hızlı olacağımıız sanmıyorduk. Buradaki herkes için bonus oldu bu. Zorlamaya devam ediyorlar ve harika iş çıkardılar.”

Hamilton yarın start anının da kilit nokta olacağını ve ilk şikanda karmaşa olabileceğini söyledi.

“Burada yarışa başladığım iki seferde de şanslı oldum. İlk virajda hep olunabilecek en iyi pozisyondaydım. Bir de bize fayda sağlayacak KERS var, ilk virajı aşmalı ve yarıştan zevk almalıyız. Umarım herkes kadar zevk alırız.”


Yorumlar

  1. KIMI THE KING avatarı
    KIMI THE KING

    hızlı olması normal baksanıza yakıt ağırlıklarına. ilk üç pilot hariç herkes tek pit stop stratejisi yapacak.

  2. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    hamilton 17 turda farkı 6 veya 7 saniye açmayı başarırsa arkasındaki isim sutil veya raikonen o zaman zaferi kazanması içten bile degil startta kers in 15 metre avantaj sağlayacagı söyleniyor bu avantajı kullanıp kovalainen sutil i geçerse baya agır ve tek pitstopla kazanabilir bence bir mclaren mercedes pilotu kazanıcak bu yarışı

  3. Lewis hafif olabilir ama saf hız anlamında en iyilerden biri diyebilirim.Saf hızı en iyi araç brawn ama pekde fark yok.Lewis 3.sektörde yani parabolikada nerdeyse 0.2 sn veriyor rakiplerine.Mclaren hala aero anlamında çok eksik.İlk pit stopuna kadar farkı açarsa kendine yetecek şeyi sağlar.Kers var nasıl olsa.Bas tuşa yorma kendini 😀

  4. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    lewis ilk virajı kazasız geçerse yarışı kazanacaktır.İlk virajda kaza ihtimali her zaman var.Kova ağır yükle iyi bir yerde,bunu yarışa yansıtması gerek.

  5. yanlışın var q1 en hızlı kimi idi

  6. Shagrathian avatarı

    Lewis Q1'de de Q2'de de en hızlı pilottu. Q3'te de Sutil'den 0.2 sn yavaştı.

  7. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kimi yle aynı stratejileri vardır.ikiside iyi start alabilirse zevkli mücadele olur.q1 de kimi hızlıydı q2 de lewis.bu farkta yakıtta var biraz.umarım son viraja kadar ikisi arasında zevkli bir yarış olur.ah ferrari ah mclaren.bu kadar beklettiniz ama son 3-4 yarışın keyfi tüm szona değdi.utanmasam ikisinden biri şampiyon olur dicem 😀

  8. sedat ahmet avatarı

    yağmur yağıyormus monzada,yarında yağmurlu olursa hava 6.pilota kadar tur bindiririz benden söylemesi.:)

  9. Shagrathian avatarı

    Brawnlar'a dikkat!

  10. rai nin startta kersi hamiltondan daha iyi kullandığı bir gerçek ama lewisi geçecek kadar da değil ama mclaren pit ekibine güvenimiz tam bi 7-8- sn varsinler yeter

  11. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "ilk virajı aşmalı ve yarıştan zevk almalıyız." Haydi Lewis Sana Güveniyoruz .)

  12. Hamilton o kadar hafif degildir. Q2'yi izlediysen görebilirsin. Şuan yarışın net olarak favorisi. Rakiptir felan ama adamlarında hakkını vereceksin Mclareni yarın yakalamak çok zor.

  13. Lewis'de harika bir start alırsa kimse parçalayamazzz!!!okadar kolay lokma mı?bizim Lewis.

  14. GO ALONSO GO avatarı

    kimi spadaki gibi start alırsa lewisi paramparça eder. bu arada muhtemelen alonsoda ağır bir depo var ve tek pit stratejisi ile yarışabilir. hamilton bana göre hafif depo ile sıralamalara çıktı. göreceğiz.

  15. Tam Hamilton için bir yarış bu. Kerblere saldırıyor tam sürüş stilinde olduğu gibi ve buda Monzada avantaj kazandırıyor.

  16. göster kendini Lewisim güveniyorum sana 2.galibiyete ilk adımımızı attık inş. yarında kusursuz bir yarış çıkartıp amacımıza ulaşırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir