Alonso: “Böyle Devam Edersek 3-4 Yarış Sonra Pole Pozisyonu Kazanabiliriz”

McLaren ile 2015 Formula 1 sezonuna Malezya’da başlayan Fernando Alonso, sıralamalarda ilk seansın ardından elenmesiyle ilginç açıklamalarda bulundu.

McLaren aracının Avustralya’ya göre çok iyi gelişme kaydettiğini söyleyen Alonso, olaya biraz espirili yaklaştı ve böyle devam ederlerse bir kaç yarış sonra pole kazanabileceklerini söyledi.

Alonso “Zor ya da beklenmedik bir seans değildi. Böyle olmasını bekliyorduk ancak rakamlara baktığımızda ve performans olarak Avustralya’ya göre çok daha iyiyiz. Çok büyük gelişme kaydettiğimizi düşünüyorum. Sizinle çok fazla birinci seanstan sonra konuşacağımızı düşünmüyorum. Her 2 haftada 1.5 sn gelişirsek 3-4 yarış sonra polede olabiliriz. Göreceğiz. (Gülüyor)”

“Şu anda çok mücadeleci bir dönemdeyiz. Çok geride olduğumuz için gelişim hızımız ve oranımız çok yüksek olacak. Her yarış gelişeceğiz ve yeni şeyler öğreneceğiz.”

“Yarınki yarış benim için gerçek bir test olacak çünkü ilk defa formasyon turu olacak, start alacağız, pit stoplar olacak. Kış testlerinde bunları tam olarak yapamadık bu yüzden yarın ilk defa yapacağız.” dedi.

McLaren’e geçiş kararından pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine Alonso “Gerçekten hayır. Mercedes’in herkesin yarım dakika önünde kazandığını görünce kararımdan emin oldum. Mercedes’i yenmek için farklı bir şeyler yapmanız gerekiyor. Risk almanız gerekiyor. Kopyalarsanız yine geride olursunuz.”

“Bu yüzden doğru yerdeyim. Takım çok yetenekli. Bir çok genç yetenekli isim var ve bir çok Japon Formula 1’e geldi. Çok heyecanlı bir mücadele çünkü birlikte en geriden gelişeceğiz ve podyuma çıktığımız zaman birbirimize bakıp çok heyecanlı bir yolculuktu diyebileceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Böyle Devam Edersek 3-4 Yarış Sonra Pole Pozisyonu Kazanabiliriz”” için 43 yanıt

  1. ”O değil de Alonso takıma ne zaman saldıracak”

    bu tip ifadeler yazarsanız gelen cevaplara da hazırlıklı olmalısınız milleti tetiklemeyin anlamsız ve boş ifadelerinizle..

  2. McLaren’e geçiş kararından pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine Alonso “Gerçekten hayır. Mercedes’in herkesin yarım dakika önünde kazandığını görünce kararımdan emin oldum. Mercedes’i yenmek için farklı bir şeyler yapmanız gerekiyor. Risk almanız gerekiyor. Kopyalarsanız yine geride olursunuz.

    Vatandaş içeriği okumayıp başlığa yorum yapınca atlanmış. Ferrari’ye laf atıyor.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    200 hp haberinin kaynağı ve varsa linki nedir?

    1. ERS olmadan yarışıyorlar deniyordu, bu da 160 hp demek. Kesin oradan sallıyorlar.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        onun da tam dayanağı var mı,yada tam güç mü gitmiyor acaba?160 hp toplamada ne kadar süreye tekabül ediyr yoksa bu bakkal mantığı mı olur?

        1. Dayanak filan yok. Motoru kıstık dediler geçtiler. Red Bull gibi paso HP hesabı yapmıyorlar heralde 😀

    2. http://www.trf1.net/formula1_haberler/97996-button-malezyada-buyuk-adim-atmalarini-bekliyor.html Haberin kaynağı yok ama habere yapılan yorumlarda bu tür söylentiler ortaya atılmış.

    3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Serhan Acar McLaren’in ERS’i %35 oraninda kullanabildigini soyledi. Motorla ilgili bir seylerde soylemisti ama tam olarak ne dedigini hatirlamiyorum.

      1. motorla ilgili de tam 200 beygir düşük güçle çalıştığını söyledi ama iddilar böyle dedi oda kesin bişey demedi.

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Olabilir.

  4. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Bu yoruma sadece gülüyorum. Yediklerinden içtiklerinden bende istiyorum. Neyin kafası ise bu tek açıklaması bu olabilir. muhahahaha

  5. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    pic.twitter.com/zMNn8vYnVj

    1. BURDA HESABI KİM ÖDEMİŞTİR ACABA ? Çok merak ettiim 😀

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Şirkete yazdirmislardir 😀

  6. Mclaren aracını bugün daha dikkatli inceledim.Araç söyledikleri gibi aerodinamik açıdan falan mükemmel gelmedi benim gözüme. Özellikle Mercedesin tasarımına göz attım. Bizim arabada aero parçalar geliştirilmemiş bile.

    En küçük örnek olarak aracın ön kanadındaki çift tarafına yerleştirilmiş siyah küçük kanatçıklar , diğer bütün takımlarda lansman ayarlarında ön kanada bitişikken sonra hepsi tasarım olarak gelişti ve ön kanattan ayrı bir parçacık oldu bizde ise hala aynı ön kanada monte şekilde duruyor.Farkındayım yaptığım yorum hiçbirşeye dayanmıyor ama araç aeorodinamik açıdan mükemmel denilebilmesi için biraz daha kompleks aeoro parçalar olmalı ve bunların gelişmiş olması lazımki bu kadar net açıklamalar yapılabilsin.

    Her turda içimden şu honda artık motoru tam güç çalıştırsa diye geçiyor ama anlaşılan aracın tüm gücü bu,ekstra olarak üretilmiş birşey yok gibi.

    1. aerodinamik temeli iyi diyorlar, aerodinamisi hala gelişim aşamasında. Bu yarışa yeni parçalar getirdiler, görece karmaşık sistem olan S-Duct dahil. Bu araç Avrupa sezonuna girildiğinde şuankine göre 1 saniye daha hızlanır motor ve aerodinami gelişimleri ile

    2. Hondaya giydirenler var; 200 beygir diye nereden duyulduğu belli olmayan varsayımsal güçsüzlüğü iddia edenler var lakin şöyle bir top speedlere bakıyorum Williams-Lotus 327 Ferrari 326 Mclaren 318. Geçen sene Ferrari bile 8-9 kilomtere yavaştı. 1-1.5 saniye gerideydi işte. Honda da 1.5 saniye geride desek yarım saniye veya 0.8 saniyelik yavaşlıkta Mclarenden geliyor. Dediğiniz gibi araç aerodinami anlamında beklenildiği kadar etkili değil. Araçta saf motor gücü açısından sorun çok az. Şöyle söyleyim ilk sektörde Alonso 25.522 yapmış. Mercedes bile bu hafta sonu sıklıkla 25.0 yaptı. Üstelik Q1’de 25.1’in altına inen yokmuş.

      Ama 2. ve 3. sektörde Mclaren aracı çok yavaş. 3. sektör çekişi sorgulayan bir sektör. Şasi iyi olsa çekişe yansır. Mesela şu anda çekişte Mercedes 1 Ferrari 2. sırada. 2. sektör kademeli downforce istiyor, burada en iyisi Mercedes, ardından Toro Rosso ve Red Bull geliyor. 1. sektör birikmiş tork istiyor. Burada haftanın en iyi zamanı 24.890 ile Vettele ait.

      Mclaren aracının şasisi ne yazık ki biraz zayıf. Bunun suçunu sadece Hondaya bulmak insafsızlıktır. Şasi direktörü kimse ondan hesap sorulması lazım. Ferrarinin şasi direktörü mesela James Allison. Adamcağız rahat ve serbest çalışma alanı bulunca Ferrarinin çekişini nasıl rayına oturtmaya başladı görüyorsunuz.

      Hani söyleniyor ya sezon sonuna doğru Mercedesi yakalarız şeklinde demeçler veriliyor. Honda taş çatlasın 1 saniye geliştirir. Geri kalan 1-1.5 saniyeyi nereden bulacak bu Mclaren? yaz arasında 0’dan şasi tasarlayıp gelecek sezona odaklanmak en iyisi.

      Bu arada Ferrari’nin kademeli downforce konusunda çok eksiği var. Toro Rosso kadar downforce olsa Mercedesi zorlama şansları olacak ama yok. Çok ciddi güncelleme yapmaları şart. Araç virajlarda en hızlı 4. veya 5. takım. Diğer sektörlerde farkı kapatmak pekte bir şey ifade etmiyor. En fazla geçen senenin Williamsı gibi motor gücüyle 2. en hızlı takım olabiliyorlar.

      Gönül ister ki Mercedes-Ferrari-Mclaren hatta Williams aynı kategoride yarışsın pilot yetenekleri ve stratejiler konuşsun. Ama kimse komple araç üretemiyor. Downforce olanda motor gücü yok, motor gücü olanda downforce yok. Millette sinirden suçu birbirine atıyor. Red Bull Renaulta sallıyor, Mclaren özellikle taraftarlar bazında Hondaya sallıyor.

      Williams aynı motoru alamamaya sallıyor ama downforceları da eksik. Lotus Maldonadoya sallıyor. Sonra hepsi dönüyor tekrar Maldonadoya sallıyor. 🙂 Ferrarici olarak bizler de çok insana salladık şimdi kime sallasak diye düşünüyoruz. Downforce getirecek güncelleme lazım. Başarısızlığın olduğu her takımda bahaneler hazır. Bunun Ferrarisi veya Mclareni yok. Gerçeklerle yüzleşmek biraz acıtıyor ama sonra alışılıyor. Alonso her zaman umut dolu bir pilottur bu yarışma zevkini umudundan alıyor lakin bir gerçek var ki yine yanlış zamanda yanlış yerde.

      1. Ama 2. ve 3. sektörde Mclaren aracı çok yavaş. 3. sektör çekişi sorgulayan bir sektör. Şasi iyi olsa çekişe yansır.

        bu dediğin bence motorla alakalı. Geçen yarışta RedBull bile renault motorunun sürülebilirliğinden yakınmıştı. kaldı ki McLaren açıklamasında motor tam anlamıyla sorunsuz hale geldiğinde aero’ya yöneleceğiz demiş. şasi şu an istenilen seviyede değil fakat potansiyel olan bir araç olduğunu düşünüyorum. avustralya’dan sonra da yazdım. sezon ortası veya sonuna doğru ilk 10’da McLaren’leri göreceğimize inanıyorum. umarım sezon ortası ilk 10, sezon sonu ilk 5 olur.

      2. Mclaren’in aerodinamik açıdan kötü gözükmesinin birkaç sebebi olduğunu düşünüyorum.Bunların içinde motordaki sorunlar nedeniyle kış testlerinde çok az sürüş yapmaları ve aero parçaları doğru düzgün test edememeleri var.Zaten doğru düzgün bakılırsa Mclarenin bu yarışa kadar hemen hemen lansman aracıyla piste çıktığı görülür.Takım öncelikli olarak motor sorunlarını çözüp beraberinde aero parçaları yavaş yavaş eklemek istiyor ki bana göre mantıklı olan bu.Zira Mercedesin domine edeceği bariz olan bir sezonda herhangi bir programı aceleye getirmek yersiz.

        Belki yine Q1 de elendiğimizden dolayı Avustralyadan bu yana yaptığımız gelişim pek belli olmayabilir ancak ciddi bir fark var.Avustralyada kimseye yaklaşamazken burada Alonsonun ikinci sektörde yaptığı,kendisine 0.8 0.9 sn kaybettirdiğini tahmin ettiğim büyük hata olmasaydı Manor dışında bir aracı dahi geçebilirdik.Ayrıca Sky Sport spikerlerinin söylediğine göre Mclaren düzlükteki yavaşlığı örtbas etmek amacıyla normalden daha düşük bir downforce seviyesiyle yarışıyormuş.Aracın dengesiz gözükmesinin bir sebebi de bu olabilir.Sonuç olarak 2 haftada yapılan cesaret verici bir atılım var ve bu gelecek yarışlara dair optimistik olmak için iyi bir işaret.

    3. Motor ve aerodinami olarak biraz daha gelişebilir araç. Önceki yarışta rakiplerle aradaki fark daha fazlaydı şu an neredeyse yarı yarıya azalmış durumda süreler.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    haha iyi güldüm, sezonun yarısı şampiyonluğu ilan ederiz dese yeriydi aslında 🙂

    Andrea Stella başladımı bu adamın mühendisliğine bilen varmı, bugün telsizden konuşlan başkasıydı sanki.

    1. Stella’ya sanırım takım başka bir görev vermiş pit duvarında. Kevin’ın ekibi Mark Temple ve William Joseph yarış ve performans mühendisleri.

  8. Her 2 haftada 1.5 sn gelişirsek 3-4 yarış sonra polede olabiliriz. Göreceğiz. (Gülüyor)” Çeviriyi yaparken duyguyu veren çevirmen @abdullah-celik tebriği hak ediyor burada. Çünkü adamın espri yaptığı belli, açıklamayı izleyenler bilir 🙂

    Mclaren dekiler toplu bir şekilde mutluluk hapı falan mı alıyor acaba, yemeklerine falan mı katıyorlar ? Bence FIA bunu araştırmalı, çünkü ortada hep bir mutluluk, pozitiflik, şakalar falan. Hayır pozitif olmaları iyi de, ben her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum 🙂

  9. Kimi_in_Rai avatarı

    3-4 yarış sora söyelyemem ama 3-4 yıl sora olursunuz 🙂 🙂

  10. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    O değil de Alonso takıma ne zaman saldıracak ?

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Sen boş yapmayi ne zaman kesersen o zaman 🙂

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Adminlerden rica ediyorum yorumu silmesinler.

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Geldi yine

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Bos yapma, bizde gelmeyelim. Zaten sana yorum atmayada merakli degilim ama bu sefer dayanamadim, attim.

    2. Lewis gibi en azından yarışta ikinci giderken bile takıma saldırmaz Bknz; Monaco 2014

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Oooooo Hoşgeldiniz.

      2. Napolyon1453 avatarı

        Söyleriz kardeş bir dahakine 1. olurkende sallasın.. Geçen sene ki Mercedesle ikinci olmak ile sonuncu olmak eşdeğerdi. Monaco’da yaşanan olayda apaçık ortada. Başka bir yarıştan örnek versen katılırdım fakat sende boş yapıyosun 😉

    3. Dostum burada insanları tahrik etmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Site böyle şeylere izin vermemeli. Uzun senelerdir takip ederim ancak sizin gibi kişiler zamanında burada yorum yapan kaliteli insanları kaçırdılar. Desteklediğin pilotu örnek almanı ve kendince biraz çeki düzen vermeni temenni ederim.

  11. En azından bir q2 yakalayabilseydik sözlerine katılacaktım ama böyle konuşmak için çok erken. Fazla iyimser. Umarım yarışta iki pilotta herşeyini ortaya koyar ve biraz daha üst sıralara çıkarlar.

  12. Söyle geliştik filan diyorlar ya resmen dalasım geliyor bunlara topdan böyle. Şöyle baldır küldür allah ne verdiyse İpman gibi dalacan bunlara.

    Şaka bir yana sadece motordan yavaş değiliz. Ama motor tam güç olmadan da aracını aerosu gelişemiyor. Yani Avrupa sezonu başlarında Q3 ü zorlaya bilirsek geçen sene olduğu gibi sezon sonunda kürsüye oynaya biliriz bence.

    Çünkü aracın tasarımı ve kullanışı bence çok iyi gibi. 2009 da araç neydi ne oldu herkes biliyor. Özellikle motor tam kıvama geldiğinde araca downforce katmak çok kolay olucak emin olun.

    Özellikle gelişemediğimiz için aeroda aracın arkası müthiş zayıf yere basma açısından. Şuan sadece motorla uğraşıyoruz emin olun. Yani beklemek lazım Honda nın gelişimini.

    Şu gereksiz elektronik fren ler di hibrit motorlardı olmasa daha kolay dı işimiz. Şuan harbiden çok uzun bir yollumuz var, teknoloji açısından değil burası önemli verimlilik açısından.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      3-4 ayda motor toparlanabilir mi ?

  13. Devam devam button ın dediği gibi işler rayına oturunca kar topu etkisi olacak. 😀 Umarım bu çok uzun sürmez.
    Ama 1 yarışta görmedim ama buna rağmen cidden özlemişim 😀

  14. Alonso yu tekrar grid de görmek güzel ayrıca son sıra için bile olsa button ile sonuna kadar yarışacaktır ruhunda bu var çünkü

  15. Keşke yağmur ilk seansta gelseydi McLarenin q2 şansı olabilirdi

  16. Başlıga aldanıp’ta sakın yorum yapmayın Adam espiri yapmış sadece 🙂

    1. Başlık değil de içerik kilit açıklamalar içeriyor, bahsettiği gibi de olur umarım 😉

      1. Adım adım ilerliyoruz bakalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir