Allison: Raikkonen Kaybettiği Sıraları Yarışta Kazanacak

yazar:

kategori:

Ferrai teknik direktörü James Allison, Raikkonen’in sıralama turlarında kaybettiği sıraları yarışta kazanabileceği görüşünde.

Fin pilot yağmurun etkilediği ikinci seansta trafik içerisinde kalmış ve 11. olarak ikinci bölümde elenmişti.

Kimi Raikkonen’in neden elendiği hakkındaki soruları cevaplayan Allison “Birçok faktörün kombinasyonu vardı. Hem aracımız hem de sürücülerimiz iyi bir performans gösterdi. Takım da iyi bir iş yaptı. Ancak pilotlarımızdan birin ikinci bölümde kaybettik”

“İkinci seansta en iyi derecenizi atabileceğiniz sadece tek bir şans vardı. Ama Kimi Marcus’un arkasında sıkıştı. Araçta çok iyi bir potansiyel vardı. Bu gerçekten üzücü”

“Sürücülerimiz arasındaki hız benzer seviyede. Kimi yarışta kaybettiği sıraları çok hızlı şekilde telafi edecek ve yeniden ön sıralara çıkacak. Bundan şüphemiz yok” dedi.

Vettel’in performansını değerlendiren Allison Mercedes’in hala önde olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyor.

Allison “Mercedes’in daha hızlı olduğu anlaşılmalı. Henüz tam olarak farkı kapatamadık. Ama burada genel olarak durum hava değişikliklerine ve lastik aşınmasına bağlı. Şimdiye kadar cuma günü lastiklerimiz çok iyi çalışıyordu” dedi.


Yorumlar

“Allison: Raikkonen Kaybettiği Sıraları Yarışta Kazanacak” için 15 yanıt

  1. kimi nin pasifize sürüşü

    takım arkadaşını yine arşa çıkaracak

    ve bahanelere devam 2. yarıştayız ve değişen çok şey yok hep aynı

    dedemim saçları olsaydı ninemim bıyıkları durumu.

  2. ScuderiaKimi avatarı

    İşin aslını söylemem gerekirse aklıma Gilles ve Ronnie geliyor. Maurizio Arrivabene varken bunu düşünmek istemiyorum. bir kaç yarış sonra strateji ekibi değişirse şaşırmam!

  3. Kimi_in_Rai avatarı

    Ya Vettelin yerine ilk önde buraksaydınız nolacaktı….Anlam veremiyorum biri ilk önde diyeri çaylak arkasında…bu nasıl oluyor… kaç gündür bu yarışı bekle e sora siniriden Ferrari stratejisine küfür et…günümü zamanımı maf etdiniz ya

    1. ferrari taraftarıyım,iki pilotun da fanı değilim ama vettel i çaylak olarak değrlendirmen hem haksızlık hem de ağır olmuş.

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        Vetteli kast etmedim….Kimi çaylak arkasında q2 başlıyordu yani Sauberden Marcusun

      2. Kimi_in_Rai avatarı

        Vettelin çaylakla ne alakası var….yorumu iyi oku kardeşim

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      illa birisi önde çıkacak ikisi aynı anda bırakılırsa pitte geçişler güvenlik nedeniyle ceza bile almalarına sebep olabilir.evet belki biraz daha erken salabilirlerdi ama kimi daha iyi pist üstü konumlaması yapmalıydı.hemen herkes onda da kabahat buluyor.neyse sıkıntı yok yarın telafi edecek inşallah.en azından elinden geleni yaptığını biliyoruz.

  4. denizci1903 avatarı

    raikonenin kendi hatası. zaman turundan önce ya öndeki aracı gecek yada mesafe bırakacaktı. öndeki araç ferraiden yavaş. raikonen bu biliodu heralde. gerekli önlemi almayı düşünebilecek kadar da zeki olduğunu düşünüyorum. hayal kırıklığı yarattı. sadece raikonen değil 8-9 pilot arka arkaydı. bi raikonen ayarlayamadı. yazık ya.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Çok güzel düşünmüşsünüz ama RAİ bunu düşünemedi sanırım! Öndeki araçla arasına 3 sn fark koydu tura başlamadan önce ki arkasında HAM vardı 5-6 saniye koymaya kalksa bu sefer HAM RAİ yi geçecekti ki 3 sn yeterli bir süre aslında ancak öndeki araç o kadar yavaştı ki tren oluştu. Bu arada önündeki Marcus değil Sainz idi. Şanssızlık hata değil.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Pardon Marcus muş o kadar çok çaylak pilot var ki karıştırdım 🙂

      2. önündeki sauberden marcus ericsson du

      3. Kimi_in_Rai avatarı

        önunde Sauberden Marcus idi

    2. Arkadaşlar Bence Ferrari Kimi’ye, Red Bull’un Weber’e yaptığını yapacak.Tüm şanssızlıklar Kimi’yi bulacak bu yıl.Demedi demeyin.

  5. bu adamı sevmeye başladım boş laf etmiyor hiç .. kimi konusunda da sauberi neden geçemedi lastikleri yememk için mi zorlamadı yoksa bir yandan da hamin baskısını kontrol etmeye mi çalıştı … ancak bir arkadaş yazmıştı kimi kendisi erken çıkmak istemiş ama takım çıkarmamış bu konuya da ferrarinin açıklık getirmesi lazım.

  6. vettel’i ilk çıkardınız tamam arkasınndan rai’yi çıkaraydınız bari adamı trafiğin ortasına attınız tam ferrari düzeliyor diyorum böyle saçma sapan hatalar yapıyosunuz rai tırmanır tırmanmasınada böyle hatalar oldukça iceman’ı kaybetmeniz içten bile değil !!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir