Teknik Analiz: İtalya Grand Prix

yazar:

kategori:

Brawn GP BGP001 – Monza Arka Kanadı

Monza takvimdeki tek düşük downforce seviyesine sahip pist ve tüm takımlar bu nedenle buraya uygun paket hazırlamak zorunda kaldı. Brawn GP Spa’da yeni bir arka kanat kullanmasının ardından Monza’da da daha az açılı ana profil kullandı. Barrichello’nun Button’a oranla daha az downforce ile yarıştığı söyleniyor.

Mclaren Mercedes MP4-24 – Monza Arka Kanadı

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/italya/mclaren_teknik_443859548.jpg

Mclaren Monza’da orta bölümü BMW’nin kanadına benzeyen ancak onun kadar agresif olmayan bir kanat kullandı. Takım yine 3 yarıklı kenarlar ile devam etti. Monza arka kanadı ile birlikte Spa’da kullanılan yeni ön kanat ile Monza’da devam edildi.

Ferrari F60 – Monza Ön Kanadı

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/italya/ferrari_teknik_466585652.jpg

Ferrari takımı kendi evindeki yarışta yeni, orta bölümü kenarda kalan bölüme göre düşük ön kanat kullandı. Bu kanat ile takım düşük downforce pisti için gerekli daha az sürüklenme ve yere basma gücünü elde etmeye çalıştı. Daha önceki yarışlarda ön kanadın kenarlarında bulunan küçük parçalar bu yarışta kullanılmadı.

BMW Sauber F1.09 – Monza Arka Kanadı

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/italya/bmw_teknik_332984756.jpg

Daha önceki teknik haberimizde de belirttiğimiz gibi bu sene takımlar Monza’ya geçmişte olduğu gibi çok aşırı düşük açılı kanatlar ile gelmedi ancak BMW Sauber diğerlerine göre oldukça düşük açılı arka kanat kullanan takımlar arasında yer aldı. Resimde de gördüğünüz üzere BMW Sauber’in arka kanadının hem alt ana parçası hem de üstteki profil oldukça düşük açılar ile birbirine bağlanmış.

Toyota TF109 – Monza Ön Kanadı

http://www.trf1.net/files/400x225/yarislar/italya/toyota_teknik_183351574.jpg

Toyota pilotları Monza’da tamamen farklı iki ön kanat kenarları ile yarıştılar. Trulli’nin ön kanadının kenar bölümünde Monaco’dan beri kullanılan kıvrımlı parça yerine dikey bir parça kullanıldı. Glock’un aracında ise daha önce kullanılan kıvrımlı bölüm kullanıldı.


Yorumlar

  1. MUSAB BERA ilk başta yorumlarına bakıp gülümsemiştim sitede yeni bir aklı karışık daha mı çıktı diye sonra kendimden utanmadım desem yalan olur…
    Gerçekten haklısın teknik bölümde bilgiler çok düşük sanki millet magazin haberleri izliyormuş gibi Kimi gitti haberine 1000 defa bakılıyor teknik bilgiler 400 defa okunuyor… iş ilginç sonuçlar farklı , F1 artık farklı bir anlayışla izleniyor… buda sporun takipçilerinin kalitesini git gide düşürüyor…

  2. williams takımı 1993 te bir araç üretir. fw 15 bu araçla prost şampiyon olur. karbon fiber derisinin altında asıl hazinesini oluşturan bilgisayar kontrollü bir hidrolik donanım vardı. fw 15 te çeki kontrolü elektronik motor idaresi bilgisayar kontrollü yarı otomatik vites ve aktif süspansiyon bulunuyordu. elektronik donanımı olmadan bu arabayı sürmek imkansızdı. fw 15 o dönemde üretilmiş en ileri araçtı. araba kelimenin tam anlamıyla alçaktan uçan bir uçak haline gelmişti. o seneden sonra fw 15 in yarışlara katılması yasaklandı. bu araçların fia yı endişelendiren üç yönü vardı. pistteki hız tehlikeli boyutlara ulaşmıştı. arabaların bilgisayarındaki yazılımları denetlemek imkansız hale gelmişti. yeni elektronik cihazlar f1 arabalarında sürücünün önemini azaltıyordu. buda seyirci sayısının azalması demekti. maalesef bütün bu çalışmalara rağmen f1 her geçen gün aracın öne çıktığı pilotun katkısının geriye düştüğü bir spor haline gelmeye başladı.

    ve bugün gelinen nokta kuralların çok iyi uygulanması ile geçen sene şampiyonluğa yarışan araçların bir sene sonra sıradan araçlar haline getirmeye başladı.

    neden bunları yazdım..zira bakıyorum genelde sporun detaylarından ziyade kim nerede ne yapmış ne kazanıyor yanında kim var ne yer ne içer ne giyeri konuşmaya başladık. bakın burada bir teknik analiz haberi var. yorum yapan yok diğer tarafta kimi gitti kaldı denen haberde millet birbirini yiyiyor. sonra adamlar yaparlar araçları bizde bilmem kaç tır yüzlerce insanın emeğiyle üretilmiş ürünleri bir araba fiyatına satarız.

  3. formula 1 saatte 300 kilometre hızla oynanan bir satranç oyunu gibidir. bu araçlar ile istenirse bir tünelin tavanında yere düşmeden gidilebilir.

  4. işte spor işte teknoloji işte f1…f1 dünyanın teknolojik açıdan en ileri sporudur.bu sporda uygulamaya konan mühendislik bilgisi otomobil yapımından ziyade uçak endüstrisine özgüdür. spora adını veren formül bu sporun kurallarıdır.

  5. nerede redbull adamlar şampiyonluk mücadelesi veriyorlar ama ortada yoklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir