Teknik: Ferrari’nin Difüzör Evrimi

yazar:

kategori: ,

Sezonun bu açılış dönemlerinde araç gelişimi çok hızlıdır ve takımlar yeni makinelerini ve potansiyel kazanç alanlarını anlamak isterler.

Bahreyn’de Ferrari difüzörlerine yeni bir güncelleme getirdi. Difüzörün dış arka kenarlarında 2015’in sonunda kullanılmaya başlanan minyatür flaplar (sol yuvarlakta) önemli bir evrim geçirmiş ve bileşenler artık çok daha büyükler. (ana çizim, sağ yuvarlakta ise değişikliklerin üstten görünümü yer alıyor.)

Difüzörün dış ayak plakaları da büyümüş ve şekil değiştirmiş. Tüm bu şekiller birlikte çalışarak difüzörün daha fazla yere basma kuvveti üretmesine yardımcı oluyor.

SF16-H’ın burada görünmeyen diğer yenilikleri ise sidepodların önlerindeki dikey yönlendiricilerin kenarlarındaki zemin modifikasyonlarını da içeriyor.


Yorumlar

“Teknik: Ferrari’nin Difüzör Evrimi” için 3 yanıt

  1. bu nedir la? böyle difüzör mü olur 🙂

  2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bu yeni difuzör ile venturi etkisi artmış.Araç yere daha iyi yapışıyor.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Söylediğimiz gibi Ferrari buraya ilk güncellemesini getirdi. Umarım daha fazlası gelir. Yeni motor haritası agresif modda çalışmış ve sıralamada ciddi bi hız kazandırmış takıma ama yarışta Vettelin patlamasına sebep oldu. Kaybedelin zamanı 0.45sn gibi geri kazanılmasına yardımcı olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir