Pirelli, F1'e Zarar Verdiğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Bu sene lastik kontrolü ön plana çıktı ve her yarışta farklı takımların öne çıkması sonucunda 5 farklı galip oldu.

Hambery “Aldığımız oldukça fazla geri bildirimler insanların yarışlardan keyif aldığı yönünde. Sene başında 5 farklı kazananın ve 5 farklı takımın kazanacağını söyleseydik birileri bir şeyler içtiğimizi söylerdi ancak bunu başardık.”

“Ve taraftarların çoğu heyecanlı yarışlardan memnun olacaklar. İspanya’da Williams ile kazanmayı başaran Maldonado’yu kıskananlar biraz daha iyi iş çıkarması gerekenlerdir. Çünkü tüm padok bundan keyif aldı. Çok fazla insan bunu görmek istiyordu.” dedi.

Hambery, Williams gibi takımların kazanmaya başlamasının spora ticari katkısının olacağını düşünüyor.

Hambery “Bütçe ve sponsor bularak F1’deki varlığını sürdürmesi gereken çok sayıda takım var. Ve onlar iyi iş çıkarırsa harila olur. İspanya’da Williams harika bir galibiyet aldı ancak Sauber de Malezya’da harika bir sonuca yaklaşmıştı. Bahreyn’de de Force India ile Paul di Resta iyi iş çıkardı.”

“Bunlar tüm takımlar için önemli şeyler. Sezon içerisinde en iyi sürücüler, en iyi araçlar ve en iyi tasarımcılar yine kazanacaktır. 20 yarış var ve bu olacak.”

“Şampiyonaya bakın. Kesinlikle yakın ve insanlar yıllardır bunu istiyordu. Bunu başardık ve hâlâ mutlu olmayanlar var.” dedi.

Hambery, takımların artık lastikleri daha iyi anladıklarını ve sezonun gittikçe oturacağını söyledi.

Hambery “F1 yarışlarındaki en büyük etken olmak istemiyoruz. Mühendisler, sürücüler ve araçlar önde olmalı ve bu açıdan daha heyecanlı olmasını istemeyiz.”

“Zaman ilerledikçe mühendisler yaptıkları işi daha iyi yapacaklardır ve bu bir kaç yarış sürecek. İşler o süre içerisinde oturacak. İspanya’da 3-4 takımın geliştiğine dair işaretler aldık.” dedi.


Yorumlar

  1. Yakıt ikmali geri gelse hiçbir sorun olmaz. Ağır yakıtla lastikler çok daha çabuk aşınıyor özellikle ilk bölüm artık neredeyse 10 tur. Yakıt ikmali gelse en az %20 – 30 artış sağlanır lastik dayanıklılığında. Normalde 60-70 kilo ile başlıyorlar yarışa şimdi 150 kilodan daha fazla yakıtla başlıyorlar. Ama lastik kullanımında ilerleme kaydedilmiş gibi takımlar adına. Sezon ortasında daha da gelişeceklerdir.

  2. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "suni seyir zevki" lol

  3. Erdi  Akkaya avatarı

    bu sezon 5 farklı yarışta 5 farklı kazananın olmasındaki ilk etken kesinlikle lastikler.o yüzden bu lastikler sadece seyir zevkini arttırmak amaçlı.f1'in patronları bu olucak diyor takımlarda mecburen boyun büküyor.o yüzden sizin ve pilotların düşünceleri açıklamaları onların umrunda değil.ama ben bu lastikleri daha çok sevdim.seyir zevki açısından.

  4. Pirelli, F1'e Zarar Verdiğini Düşünmüyor kesinlikle bende verdiklerini düşünmüyorum Bu sene arabaların bir birlerine yakın olmasında ki en büyük etken 2012 kuralları Red Bull Renault un elinden alınan avantajlar şuan olsaydı bu lastikler ile neler olurdu görürdük. Ama şeriatın kestiği parmak acımaz bu sezona da alıştım böyle güzel tahmin yapması zor kimin ne yapacağı belli değil buda heyecan demek…

  5. Schumi bir konuştu pir konuştu, bunlar halen onu çıkarmaya çalışıyorlar:)

  6. heikki 1088 avatarı

    Mourinho'da öyle düşünmüyor ama 20 metrede futbol oynatarak seyir zevkinin içine ediyor. Sizde o kadar düştünüz. Evet. Tebrikler…

  7. Bana kalırsa bu açıklamaları yapma ihtiyacı hissetmeleri bile ne kadar kötü olduklarını ortaya koyuyor bence…

  8. Bu adam politikacı olmalıymış… yazık; buralarda harcanıyor

  9. Artık bu adamın açıklamaları beni güldürüyor.

  10. Ferrari%100 avatarı

    Artık yakıt koyulmuyor pitstoplarda ama lastikler yakıt gibi oldu
    lastik bitikçe yakıt bitmiş kadar zarar görüyor pilotlar sıralarını kaybediyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir