Takımlar, 2013'ün Egzoz Mücadelesi Yılı Olmasından Endişelenmiyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un son yarışlardaki üstün performansının ardından, takımın sürekli olarak egzoz bölgesinde değişiklikler yapmasına dikkat çekiliyor. Bu sene öncesinde egzoz beslemeli difüzörler yasaklanarak takımların daha klasik olarak periskop tarzı egzozlara dönmesi sağlanmıştı ancak takımlar bu alanda büyük gelişimler kaydetmeyi sürdürüyorlar.

Mclaren’den Sam Michael “Artık sınıra ulaştıklarını düşünüyorum. Kesinlikle kazançlar olacaktır ancak 3. sıraya geçersiniz ve bu iyidir.”

“12 ay önce yapılan değişikliklerde amaç kural değişikliğinde biraz AR-GE çalışması olmasıydı ancak bu kurallar geçen seneki potansiyelin yanına bile yaklaşamamanızı sağlıyor.”

“Kış ayında doğru yolu bulmak önemli olacak ancak şu anda tüm takımlar arasında çözümler oldukça benzer. Tasarımlar birbirlerine oldukça yakınlar.” dedi.

Mercedes’ten Ross Brawn “Sauber ve Mclaren öncelikle bu teknolojiyi kullandılar. Adrian Newey bir kaç yarış boyunca bu çözümü bir kullanıp bir kullanmadı çünkü emin değildi. Ancak şimdi pes etmiyorlar çünkü iyi bir şekilde geliştirdiler.”

“Biz de kısa süre içerisinde bunu yaptık. Bu çözüm yeni alanları açıyor. Sezonun 2. yarısında muhtemelen bu yüzden biraz geriye doğru kaydık. Sistemi kullanana kadar potansiyelini bilemiyorsunuz.”

“Sistemin içerisine ne kadar çok girerseniz o kadar fazla kapı açılıyor. Bu yüzden bu çözüm için çalışmalara bu sene başlamamız önemliydi.” dedi.


Yorumlar

  1. ''Artık sınıra ulaştıklarını düşünüyorum. Kesinlikle kazançlar olacaktır ancak 3. sıraya geçersiniz ve bu iyidir."

    bir mühendisten bunu duymak çok ilginç. bence bu kadar sıkı kurallara rağmen gelişimde sınır yok. her zaman bir alan vardır. saniyenin yüzde biri kazanırsın belki ama vardır.

  2. 2.lik için yapıyorsunuz ya 😀

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Brawn Efendi diyorki bu sene bişeyler öğrendik seneyeki araca uygulayacaz diyor

  4. seneyede eksoz mücadelesine dönsünde vettel hepsini alsın artık çok sıkıcı çok retbulun taraftarı bir avuç ama ferrari ve mclaren öylemi yüzbinlerce f1 reyting istiyorsa redbulun emekli olması gerekiyor başka bir değişle eski orta sınıf mücadelesine dönsün bir ferrarici olarak ben redbulla değil mclarenle mücadele istiyorum…

  5. Bence bu tarz aero-coanda eksozlar sporun ruhuna aykırı. Gerçek pilotları göremiyoruz, adam tren sürer gibi viraj dönüyor ne kontra var ne birşey. Aynı şey drs için de geçerli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir