Pirelli 2013 Lastiklerinin Farklı Olacağını Söylüyor

yazar:

kategori:

 

Takımlar hazırlanan prototip lastiklerin, önümüzdeki sezon için yeni otomobillerini tasarlarken çok büyük etki edeceği görüşünde. Pirelli daha önce yaptığı açıklamalarda, takımların Brezilya dışında şubat ayındaki kış testlerine kadar yeni lastikleri test etme fırsatı bulamayacağını belirtmişti.

Paul Hembery, “Şubat ayına kadar başka test olmayacağından, (Brezilya) takımların 2013 otomobil tasarımlarını tamamlamadan önce yeni lastiklerimizi görmesi önemli olacak. Umarım cuma günü yağmur yağmaz. Lastiklerin hem hamuru hem de üretimi farklı olacak. Yani yeni lastiklerin karakteristiği farklı olacak. Daha geniş bir çalışma arlığı olacak ve bazı hamurlar daha agresif olacak.” diyor.

Hembery, Interlagos’ta test edilecek lastiklerin 2013’te kullanılacak olan nihai hamurlar olmayacağını ancak takımlara değerli veriler sunacağını düşünüyor.

“Henüz lastiklerin birbirine göre ne konumda olacağı konusunda sonuca varmadık. Bu nedenle orada kullanacağımız lastikler prototip lastikler. ama gelecek seneki tasarım felsefemiz konusunda fazlasıyla fikir verecek. Takımlardan geri dönüşleri almak için sabırsızlanıyoruz.”


Yorumlar

  1. demekki kasardan tulum peynirine cevirecek pirelli lastikleri ne enteresan gelismeler bunlar…

  2. 2013 Pirelli lastiklerinin bu sene kullanılanlara göre daha farklı olacağını daha önce bu ve bu haberde okumuştuk. F1 dünyası aynı haberi kaç kez üretiyor acaba 🙂 Isıt ısıt yayınla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir