Lotus Çift Burundan Oldukça Umutlu

Lotus’un Teknik Patronu Nick Chester, kendilerine has çift burun sisteminin avantajından emin olduklarını söyledi.

Bu sene bir çok takım karıncayiyen tarzı burun ve normal burun kullanırken Lotus tamamen farklı bir yoldan ilerledi. Rakiplerinin aksine Lotus’ta yegane, çift burun tasarımı var.

Chester “Araçtan gelen aero verilerine baktığımızda burun performans gösteriyor gibi görünüyor.”

“Standar buruna kıyasla ne kadar iyi olduğu konusunda size verilerden bahsetmeyeceğim ancak önemli bir fark olduğunu düşündük, bu yüzden bu yolda devam ettik.” dedi.

Chester ayrıca, Lotus’un çok fazla mühendis kaybetmesiyle başka takımların bu çözüme yönelmemesi karşısında şaşırdığını söyledi.

Chester “Bir bakıma şaşırdım. Bazı takımların bu konsepti çok erkenden gördüğünü biliyorum ve bir ya da iki takımın bu sistemi deneyip geliştirmiş olabileceğini düşündüm.”

“Bu burundaki tek zor şey yapısını geliştirip kaza testinden geçmekti.”

“Açıkçası standart burundan farklı bir yapıya sahip ve mutlu olduğumuz, kaza testini geçebilen tasarımı yapmamız biraz zaman aldı.” dedi.


Yorumlar

“Lotus Çift Burundan Oldukça Umutlu” için 8 yanıt

  1. Her şey bitti ferrarici kardeş o yazımı gözüne battı ben yazdıysam vardır
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  2. Hyperion Sen testlerden sonra yapılan acıklamalara havlamak diyorsan saygım sonsuz sponsorsuz bi takım göstersene bana her takım iyiyiz der onu cümlelerini buraya yazdığın gibi kendi takımınada bak yaz biz sakiniz diğerleri havlamasın……
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  3. Mclarenist senle biz bi turnuva yapalım f1 2006 da varmısın skypeden ekle beni skype adım:breet6 ayrıca burun konusuna gelince RENAULT tan ayrılan muhendistler sana rapormu veriyor diğer takımlarında tercih etmelerini beklemiyoruz zaten o zaman RENAULT un Farkı ortaya cıkmaz biz bıraktık onlar kendi burunlarında kavrulsunlar dimiii……
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

    1. Renault f1 team diye bir takım yok F1’de.

      1. Her şey bitti ferrarici kardeş o yazımı gözüne battı ben yazdıysam vardır
        Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

    2. yazımdan düelloya nasıl vardın breet6 kardeş 🙂 gün gelir onu da yaparız.

  4. Valla hakaret gibi algılamayın lütfen, atasözümüz sonuçta ;
    Havlayan köpek ısırmaz diye bi laf vardır.
    O kadar sen git bütün ilk testleri kaçır. Sonra ikinci testlerden beri de bi susmadınız be kardeşim. Lopez aracımız uçuyor der, gelirler çatal burundan çok iyi bekliyoruz diye açıklama yaparlar falan. Bu kadar çok kendinizi yükseklerde görmeyin lütfen Lotus.
    Nedir yani bu durmadan çok iyiyiz söylemleri ? Bu kadar mı çok istiyorsunuz Sony sponsorluğunu nedir ? Bi sakin olun yahu.

  5. Muhendislerinizin tasarlayip sonra da ayrılmaları ve diğer takımların bu tasarımı tercih etmemiş olmalari.. bu verilere bakınca bu burun yapısını diğerlerinin neden tercih etmediği konusunda hayretlere düşmek anlamsiz kalıyor kanımca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir