İspanya Gp-Ferrari Yeni Arka Kanat Paketi

yazar:

kategori:

İspanya için Ferrari çift ayaklı destek yerine (İçteki) at nalı şeklinde egzoz çıkışının etrafına monte edilen tek ayaklı destekle geldi (Ana Resim).Tek ayaklı destek arka kanadın altından giden hava akımının daha az bozulması anlamına geliyor, bu da kanadın yüksek hızlarda giderken egzoz gazları tarafından daha fazla downforce elde etmesine izin veriyor.


Yorumlar

“İspanya Gp-Ferrari Yeni Arka Kanat Paketi” için 7 yanıt

  1. bijon, somun jant kapağı bitti sıra arka kanatta.

  2. (bu da kanadın yüksek hızlarda giderken egzoz gazları tarafından daha fazla downforce elde etmesine izin veriyor.) Yüksek hızlarda giderken downforce üretmek? benim bildiğim düzlükte downforce az virajda çok olması daha iyidir. Burda bi yanlışlık mı var?

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Hava akımı sürekli olduğu için araç zaten düzlüktede downforce üretir.Ferrari’nin amacı havayı daha verimli bir şekilde kullanarak downforce üretmekte biliyosun bazen araç yüksek hızlarda iyi çalışmaz belkide Ferrari bunu gidermeye çalıştı.

    2. düzlükte downforce üretmemek diye bir kavram yoktur, düzlükte downforce üretmezsen ne geçiş manevrası yapabilirsin, ne de 300’den 100’e 2 saniyede inebilirsin. lastiklerin kilitlenmemesini düzlükte onları yere bastıran güç sağlar.

      zaten düzlükte ne kadar df üretirsen virajda da o kadar df üretirsin. virajı dönerken lastikler sağa veya sola dönüyor olsada araca hava yine düzlükteki gibi tam karşıdan vuruyor. yani araç dönüyor diye hava sağdan veya soldan çarpmaz. çok keskin dönüşlerde bu değişebilir, ama zaten o dönüşler de yavaş dönülür. tamamen mekanik tutuş kullanılır.

  3. pek bırseye yaramamıs gıbı ancak duzluk hızı fazla olursa ıyı

  4. Bide bi boka yarasa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir