Monako Teknik Değişiklikler

Toro Rosso

Her iki araçla da Cumartesi günü iyi bir iş çıkartan ekibi Pazar günü egzoz arızasıyla yarış dışı görmek takım adına kötü bir sonuç oldu.

Araçta göze çarpan ilk yenilik egzoz çıkışının üst bölgesine yerleştirilmiş Maymun Koltuğu oldu.Takımın bunu ilk kez bir yarışta denediği gözüktü ve en azından bir kazançları olduğu Cumartesi günkü sonuca bakılarak olduğu söylenebilir.

Mercedes

Sezona adeta damga vuran takım buraya Maymun Koltuğu ve Ön Kanat güncellemesiyle geldi.Takımın ön kanadın uç plakalarını daha yatay hale getirerek gelen havayı lastik etrafından daha verimli halde arka tarafa aktarmayı amaçlamış.

Red Bull

Buraya gelirken artık Formula 1 araçlarının olmazsa olmazı olan Maymun Koltuğunu getiren takım hafta başlamadan önce FIA tarafından burnun içinde bulunan ön kamera (ya da kedi gözü kamerası) diğer takımlar gibi bir boynuzun yatay hali gibi konuşlandırıldı.

Lotus

Red Bull , Mercedes , Toro Rosso gibi Lotus takımı da Maymun Koltuğu güncellemesiyle Monako’ya geldiler.Lotus’un burada kullandığı sistemde çift delikli bir maymun koltuğuna geçtiği görüldü.
Buraya gelmeden önce yapılan İspanya testlerinde 2 farklı arka kanat uç plakası güncellemesi deneyen Lotus takımının denediklerinden de farklı 3.cü yeni bir arka kanat getirdikleri görüldü.Bu yeni kanatla birlikte takım arka tarafta inceltilmiş olarak kullanılan rüzgar çıkıntılarını difüzörün yönlendirdiği havayla birlikte daha verimli kullanmayı amaçlamış.

Ferrari

Normalde yapılan antreman seansı Cuma günü yerine klasik olarak Perşembe günü yapılan Monako’da Ferrari’nin motor ve güç ünitesini çıplak gözle ilk kez görüldü.

https://thewptformula.files.wordpress.com/2014/05/ferrari-pu.jpg?w=625

Ortaya monte edilmiş siyah kutudan görüldüğü üzere Ferrari intercoolerı tam olarak ‘V’ motorun orta bölgesine yerleştirmiş.Bu sistemin avantajı kullanılan soğutucu boru bağlantı elemanlarının Mercedes ve Renault motorlarına göre daha kısa olması ve bu sayede turbo gecikmesi azaltılmış,sidepodların hacmini azaltmış (içten dışarıya doğru oluşan şişkinliği) buda aerodinamik olarak bir avantaj sağlamış.Kullanılan bu sistemin avantajının yanında bir diğer dezavantajı ağırlığı arttırması bu yüzdende Marussia ve Sauber’in daha geleneksel bir yöntemi seçtikleri tahmin ediliyor.


Yorumlar

“Monako Teknik Değişiklikler” için 2 yanıt

  1. farklı bir yaklaşım olmuş avantajı mı yoksa dezavantajı mı çok oluyo bunu analiz edebilen arkadaş olursa sevinirim

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Sistem henüz yeni net bir bilgi yok ancak şöyle birşey var ağırlık olarak bir dezavantajı olduğu için diğer Ferrari motoru kullanan takımlar daha normal bir yol seçmişler zaten onlarla ilgilide bir yazı bu hafta içerisinde yayınlayacağım güç üniteleriyle ilgili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir