Hakkinen: “Alonso, Ferrari’de Uzun Süre Kalacak Gibi Görünmüyor”

Mika Hakkinen, bu sene beklentilerin çok uzağında kalan Ferrari’nin sene sonunda pilot kadrosunda değişiklikle karşılaşabileceğini söyledi.

Hakkinen’e göre araç performansı konusunda sorun yaşayan Ferrari’de sürücü sorunu da olacak gibi görünüyor.

Hakkinen “Bana göre Ferrari gittikçe sürücülerinden birisini değiştireceği durumla karşılaşmaya yakınlaşıyor.”

“Fernando Alonso yaptığı yorumlarla Ferrari’de uzun süre kalacakmış gibi görünmüyor.”

“Ve Kimi Raikkonen’e karşı bir şey söylemek istemiyorum ancak sürekli olarak takım arkadaşının arkasında kalıyor.” dedi.

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel’i de yorumlayan Hakkinen “Sürekli olarak onun Red Bull aracının bozulmasını anlayamıyorum. İnanılmaz.” dedi.


Yorumlar

“Hakkinen: “Alonso, Ferrari’de Uzun Süre Kalacak Gibi Görünmüyor”” için 33 yanıt

  1. alonso mclaren de yarışır gelecek sezon vettele gelince de mika hiç şok yaşama 2001 de sana yapılanlar şimdi de ona yapılıyor 2012 de schumiye de yapılmıştı bazı takımlar pilotlarından birini destekler birinde vazgeçer

  2. Umarim Hakkinen’in dedigi bu kez dogru cikar. Hem Ferrari icin (ki asil onemli olan) hem de Fernando icin en iyisi bana gore Fernando’nun baska takima gitmesi. Zaten rekabetci bir koltuk buldugu anda gidecektir, bakmayin oyle Ferrari ile sampiyonluk yasamak istiyorum masallarina.

    Asil dusundurucu soru, F1 dunyasindaki herkes griddeki en iyi pilotun Fernando Alonso oldugunu dusunuyorken ve o da deli gibi kendisine koltuk ariyorken, neden gayet kotu durumdaki McLaren disinda talibi yok, McLaren da birkac ay oncesine kadar talip degildi.

    1. Diğer takımların Alonso için bütçesi yetmez.

    2. hiç bir takımın kendisine performans konusunda garanti vermesine imkanda yok, geçen yıl uçan Red Bull bu sene Ferrari’den farklı değil, Mclaren son 2 senedir vasat, ondan önce de hep problemliydi, seneye Honda ile ne olur ? belli değil… Mercedes güçlü gözüküyor ama zaten iki tane iyi pilotları varken Alonso’ya şu noktada ihtiyaç duymayacak tek takım, ee o zaman bu adam nereye gidecek ? öteki takımlar zaten maaşını bile ödeyemez, kaldı ki çok rekabetçi bir araç yapma garantisi verebilsin…

      o yüzden takımla direk bir problemi de yoksa, paşa paşa takımda kalacaktır, yada emekli falan olur

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2010-12 de nerde iyi araç vardı Alonso’da, bariz bir şekilde RBR den sonra Mclaren geliyordu ama melesef süper pilotları Lewis ve Button pek bişey beceremediler. Alo Ferrariye geldiği günen beri yarıştığı araç bahsettiğin senelerde dahil maximum en iyi 3.araçtı. O da Max yani. Lotus dediğin araç kesinlikle Ferrari den daha iyiydi 2012-13 ün ilk yarılarında. Sonradan gelişim yarışına ayak uyduramadı.

    Adam 5 yıldır Ferrari de, kimse şunu demiyor; Yahu bu adamın yanında bir Massa yarıştı, Topldığı 5 senedeki puan Alonso’nun 1 senesi yapmıyor. Keza Kimi şuan nerdeyse aynı durumda. Arabaya alışamadım ne demek yahu, taksi şöförümüsün sen. Alo Mclaren’e gittiğinde de böyle sürdü, Ferrariye geldiğinde de, Reno daykende. Hepsi birbirinden farklı araçlar. Adam bir kere kalkıp dedimi araç bana uymuyor diye. Renoda Michelin kullandı, kalktı Bridgestone a geçti, iki lastik arasında yanak kalınlığı farkı olduğu biliniyordu. O uymuyorsa sen uyduracan kendini, sen şampiyonsun..Bu kadar..

    Üst paragrafın ana fikri ve sorulması gereken soru şu. Ferrari aracı gerçekten iyi araçmı, yoksa aracı Alo kullanınca mı bu dereceler geliyor. 2010 dan beri, Alo olmayıpda 2xMassa olsaydı, Ferrari kaçıncı olurdu ????? O zaman herkes aslında araç hızlı da Alo kendine pay biçiyor diyordu. Hmm o zaman araç hızlıydı, Massa gerçekten dandik bir sürücü, keza Kimi de öyle ne diyelim, öyle olsun.

    Biz Alo’da 0.5 saniye var diyince herkes dalgasını geçiyor, geçti. Aracı iyi gösteren buydu aslında. Yoksa dediğim gibi aracın asıl performansı Massa ve Kimi’nin gösterdiği perfrormanstı. Olabilecekleri yerde Force India nın arkasıydı…

    Şu an bile Ferrari üst yönetimi Alo’nun bişeyler yatpığını görünce aracı hızlandırdıklarını zannediyorlar. Kimi’nin de dediği gibi aslında aracın sezon başındaki araçlan bir farkı yok.

    İşin ironik tarafı ve en can alıcı soru şu; Ya Alonso’nun altında 5 senedir istediği gibi ve hızlı bir araç olsaydı bu gün burda neyi konuşuyor olurduk ????

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Üstteki yorumu aslında altta bir arkadaşa cevaben atacaktım, sonra direk atmaya karar verdim. Konuya dönersekde, Alo bu takımda şampiyon olacak, hemde sadece bir kere değil.

    2. Onur Gentas avatarı

      Arkadaşım artık vazgeç şu tek pilot Alonso tavırlarından. Bütün yorumun boyunca Alonso’yu yerlere göklere sığdıramazken diğer pilotlarıda yerin dibine sokmuşsun.

      2010-12 arası Ferrari Mclaren’den daha güçsüzdü diyorsun fakat dayanıklılık konusunda tek kelime etmiyorsun. Bir bak bakalım Alonso’nun Ferrari’si bu 3 sezonda kazalar dışında kaç kez yarış dışı kalmış. Ayrıca 2010- 2011 yıllarında Ferrari ile Mclaren arasında ciddi anlamda güç farkıda yoktu ki Alonso’nun Hamilton’ı geçtiği veya dişe diş mücadele ettiği yarışlar vardı ama eminim Alonso pilotajıyla geçmişti dersin şimdi.

      Massa’ya da laf kondurmuşsun. Massa Alonso gelmeden önce dünya şampiyonluğuna oynuyordu. Alonso geldikten sonra bir anda yeteneklerini mi kaybetti? Hayır kaybettiği şey öz güveniydi.

      İşin en ilginç yanıda cevap verdim dediğin arkadaş senin diğer pilotlara söylediklerinin onda biri laf söylememiş Alonso’ya. Hatta bu sene Alonso’nun Kimi’yi yendiğini bile söylemiş.

    3. Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız

    4. Strong_Union avatarı

      Baştan aşağı yorum saçma gibi sözler söyleyerek hakaret boyutuna varmicam sizin gibi fakat baştan aşağı Allah size akıl fikir versin diyorum. 2010 da araç gayet hızlıydı. 2012 dede öyle vettel üstünlüğü yoktu.
      Çıkarın artık şu at gözlüklerini iş raikkonen massa hamilton vettelden çıktı geçende bi haberin altında schumacherle sennayla prostla karşılaştıracak kadar küstahlaştınız ve şu anki pilotları yerin dibine sokacak kadarda boyutunuzu aştınız.
      Taksi şöförü diyorsun ne alakaysa. Şumi 2010 da geri döndü ne yapabildi hiçbirşey bu şuminin kötü olduğunu mu gösteriyor saçmalamayın. Alosno 2009 köklü değişiklikten sonra ne yaptı ben söylim 25lik puan sisteminde bir yarış galibiyeti kadar bile puan toplayamadı ama 2010 da toparladı.
      2012de lotus hızlıydı demişssin nerde hızlıydı. 2011 de iki kez podyuma çıkan takımı adam tek başına 7 podyum 1 galibiyet verdi aç valencia almanya yarışlarını geçişlerini izle birtanesi hızla yapılmış değil. 2013ün ilk yarısı ferrarinin 2 galibiyeti vardı ama doğru yavaştı o haklısın. lotus hızlı ferrrari yavaştı doğru. aç singapuru izle.
      Arkadaşım bunlar hikaye 2007 de şumiyi rai için yaktılar dediklerinde katılıyordum ama en azından bir şampiyonluk kazandı. raiyi alo için harcadılar bari değseydi 4 senede ama hep araç yavaş demi.
      Santander desteği olmasa alonso ferrariye gelebilecekmiydi sen bunu sor bence. Objektif bakta düşün 2007 den 2010 a kim daha iyiydi hemde adamın 2011 e kadar sözleşmesi vardı bari 2010 da yarıştırsalardıda o zaman deselerdi senden iş olmaz diye bilerek kovmak ne demek.
      Madem bana cevap verecektinde millete gündem olmak için yukarı değilde benim yorumumun altına cevap atsaydın o zaman

      1. 2010da araç hızlı değildi.Hızlı araç görmek istiyorsan Red bull’a bakacaksın.2012de de gayet Vettel üstünlüğü vardı.Ferrari kağnı gibi araç üretiyorsa bunda suçlu Alonso değildir.Arkadaşın bahsettiği çok doğru.Madem araç hızlı o zaman Massa ve Raikkonen rezalet pilotlar.Ya da araç yavaş Alonso çok iyi pilot.2 seçenekten birisi seçmek zorundasınız.Yoksa kendinize güldürürsünüz.

        1. Strong_Union avatarı

          2012 de öyle bir üstünlük yoktu bence benim düşüncem bu ferraride gayet hızlıydı. Ayrıca 2010 dada öyle kağnı derecesinde değildi. Hepsi rezalet size göre ki zaten.

      2. “Baştan aşağı yorum saçma gibi sözler söyleyerek hakaret boyutuna varmicam sizin gibi ”

        “Çıkarın artık şu at gözlüklerini iş raikkonen massa hamilton vettelden çıktı geçende bi haberin altında schumacherle sennayla prostla karşılaştıracak kadar KÜSTAHLAŞTINIZ ”

        “fakat baştan aşağı Allah size akıl fikir versin diyorum. ”

        “Taksi şöförü diyorsun ne alakaysa. Şumi 2010 da geri döndü ne yapabildi hiçbirşey bu şuminin kötü olduğunu mu gösteriyor SAÇMALAMAYAIN.”

        arkadaş hiç hakaret boyutuna varmamış .

        1. Strong_Union avatarı

          bütün yoruma saçma demek tamamen büyük bir terbiyesizliktir ben arkadaşın ve bazı alosno fanların düşüncelerinde bazı noktalara değindim. Ha bazı konularda haksız mı değil. Daha geçende schumacherle sennayla bir tutyordunuz ne diyeyim.

          1. Onur Gentas avatarı

            Arkadaşım bu sitede bazı arkadaşlar Alonso fanları diğer pilotları yerin dibine sokup duruyor diyince hani nerde diyorlardı. Al bundan güzel örnek mi olur. Alonso’ya laf söylersen kıyamet kopar fakat adam çıkmış F1’de aşağılamadık pilot bırakmamış benden başka bir Allah’ın kulu da tek söz söylememiş.

            Daha geçenlerde Alonso gibi bir pilot 30 yılda bir çıkar demişti daha ne diyelim artık?

            1. Strong_Union avatarı

              Haklısın. Hamilton, massa, 4 senedir çektikleri vettel, zamanında fisichella yıllardır böyleydi böyle devam edecek. Kıyametin büyüğü kopuyor hemde yediremiyorlar. Bizde fanız ama yeri gelir eksikliğinide söyleriz benim anlamadığım nokta dünyada alonsodan başka f1 pilotu yok diğerleri kamyon şoförü sanki. rai bu sene yavaş kaldı kabul ediyorum ama yok alonso olmasa ferrari sürünecek yok bi alonso var gerisi vasat rai mızmız anlamıyorum bu insanları alonso bunlar kadar düşünmüyor çıksın gitsin babasının hayrına yarıştırıyor sanki sanki sevabına duruyor takımda

          2. haa alonso sennadan ve şumiden daha kötü pilot yani.yahu dostum bugün bu işten anlayan kime sorsan, yarışan pilotlar içinde, şumiyle sennayla kıyaslanabilecek tek pilotun alonso olduğunu söyler.ama anlamayanlar ogün kim hızlıysa onun taraftarı olup çıkarlar.tıpkı vettelin olduğu gibi.bunu otoriteler söylüyor siz hala neyin kafasındasınız bilmiyorum.ama sizi bu duruma iten sezon başı atıp tutup sonra havanızı almanızdan kaynaklı.biz yıllardır diyoruz yahu bu ferrari bizim istediğimiz ferrari değil diye.halbuki vettelin aracı gibi bir araçta istemedik.sadece eşit olsun hatta ondalık yavaşlıklar bile problem değil diye. ama size göre araç süperdi alonso bu işi yapamıyordu hatta massa bile yavaşlatılıp alonsodan yavaş göstermeye çalışıldı.tabi o zamanlar tuzunuz kuruydu.müthiş bir lastik avantajı olan lotusla eksik pitlerle işi yapıyordunuz.ama gel görki kazın ayağı öyle değilmiş değilmi.birde bir arkadaşımızda söylemiş siz hiç alonsodan bugüne kadar bu araç benim stilime uymuyor ,araç başkasına göre üretilmiş diye bir cümle duydunuzmu.araçlar hızlı olduğunda dengeli olduğunda kimiyle alonso arasında çok fark olacağını sanmıyorum.ama kötü araçlarda alonsonun ne kadar iyi iş çıkardığını görmemek körlüktür.işte biz onun için alonso griddeki diğer pilotlardan bir gömlek üstündür diyoruz.buna kimide dahil.yani düşünsenize adam bu durumdan bile bıkmış “bana sürekli mükemmel olduğumun söylenmesini değil artık kazanmak istiyorum ” diyor.

      3. “Baştan aşağı yorum saçma gibi sözler söyleyerek hakaret boyutuna varmicam sizin gibi ”

        “Çıkarın artık şu at gözlüklerini iş raikkonen massa hamilton vettelden çıktı geçende bi haberin altında schumacherle sennayla prostla karşılaştıracak kadar KÜSTAHLAŞTINIZ ”

        “fakat baştan aşağı Allah size akıl fikir versin diyorum. ”

        “Taksi şöförü diyorsun ne alakaysa. Şumi 2010 da geri döndü ne yapabildi hiçbirşey bu şuminin kötü olduğunu mu gösteriyor SAÇMALAMAYAIN.”

        arkadaş hiç hakaret boyutuna varmamış .

      4. hakaretse hakaret, gerçekten saçma sapan bir yorum yazmışsın, kusura bakma… hele hele 2009 Renault’u ile Alonso’nun performansını sorgulamak, adam o araçla podyum yaptı, az yakıtla falan bile olsa pol aldı be yuh… Bir diğer saçmalık ise 2009 da 10 luk puan sistemi olmasına rağmen aldığı puanları 25’lik puan sistemine göre karşılaştırarak adamı küçümsemek… neyse uzatmaya gerek yok, saçmalık, saçmalık ve bir başka saçmalık daha, hatta devam ediyorum hakarete (!), son zamanlarda bu kadar aklı başında görünümlü saçmalayan görmemiştim…

        1. Strong_Union avatarı

          Raikkonende o araçla zafer aldı 4 podyum yaptı o görülmez. hayır ben 2009da 25lik puan sistemi başladı sanmıştım o cümlede özür dilerim yanlış anlamışım.
          Böyle yorumlar yaptıktan sonra karşınızdakinden saygı beklersiniz ben onu bilir onu söylerim ben alttaki yorumumdada alonsoyu inkar etmedim ama sizde raikkoneni inkar edemezsiniz. Kendi pilotunuz söz konusu oldumu diğerleri saçmalar tamam arkadaşım dediğin gibi olsun.

          1. Raikkonen iyi bir şey yaptığı zaman yapmadı demiyoruz zaten, sen 2009’lara daha gidip iki pilotu karşılaştırıyorsun, peki bu sezon aynı aracı kullanırken haline gelince ne oluyor ? sonuç işimize gelmeyince 4-5 sezon önce karşılaştırılması çok daha zor olaylara laf atılıyor…

            Hala Santander falan diyorsun bir de, olayın benim kendi pilotum falan filan olmasıyla alakası yok, babamın oğlu değil hiç biri, ama sen bildiğin saçmalamışsın üstteki mesajda işte, taraflılığını, Fernando Alonso ve taraftarlarına olan kötü düşüncelerini yazıya döküp gerçekleri çarpıtmışsın… hayır istediğini düşün, söylediklerine sen inanıyorsan ne mutlu sana…

    5. Ufak bir duzeltme yapayim, Kimi aracin sezon basindakine oranla gelismis oldugunu ancak hala yapilacak cok is oldugunu soyluyor.

      Daha onceki yorumlarimda belirttigim gibi, ust duzey muhendisler ve yoneticiler Fernando 5. olduysa arac hizlanmistir gibi tek haneli IQ urunu bir yaklasima sahip degillerdir eminim, aksi halde o konumda bulunmazlardi. Bazi arkadaslar yorumunun sacma oldugunu belirtmisler, ben onlara katilmiyorum. Yorumun bana gore sadece biraz fazla tarafli.

      Ek olarak 2010 ve 2012 araclari belki gridin en iyisi degillerdi ama iyi araclardi. Berbat bir aracla F1’de bir sezonda 5 galibiyet alamazsin. Ayrica oldukca dayanikli araclardi ki bazen dayaniklilik hiz kadar onemlidir. Ozellikle o sezonlarda Vettel’in yasadigi dayaniklilik sorunlarina bakarsak. Alinan 2. liklerde bu dayaniklilik durumunun da etkisi yadsinamaz.

      Son olarak bir noktada sana kesinlikle katiliyorum. Fernando Alonso gridin en iyi pilotu. En hizlisi mi? o tartisilir.

      1. Onur Gentas avatarı

        +1 daha açık anlatılamazdı.

  4. Adamı zorla konuşturuyorlar. Gazete manşeti gibi yorum yapıyor.

    Alonso takımda uzun süre kalmayacak zaten, 2016 sonunda emekli oluyor. Başka takıma geçebileceğini sanmıyorum.

    Raikkonen’in bu sene başarılı olamayacağını zaten biliyorduk. Bu seneki araçlar geçen senekilere göre çok farklı. Sanki geçen sene TC varmış da bu sene kaldırılmış gibi bir sürüş ortamı var. Anladınız siz onu. Bir de Ferrari’nin birinci pilot geyiği var ki bu olduktan sonra önceki yazılanların hiçbir anlamı yok.

    1. Sanırsın Alonso’nun sağ kolu. 2016 sonunda emekli oluyormuşta, takımda kalmayacakmışta. Sen bunları nerden biliyorsun arkadaşım? Uydur uydur söyle hesabı çıkmışsın buraya.

      1. En azından bir fikrim var. Vatandaşa laf yetiştirmek için kafa yormuyorum.

        Güzelce yazmışım, sanmıyorum demişim. Sözlük işletmiyoruz ki kesin bilgi yazalım. Cümle alem Alonso en iyi pilot, Raikkonen deli pilot, Hamilton roket filan yazıyor da biz birşey diyor muyuz? 🙂

  5. demek oluyorki Alonso Ferrari’de daha uzun süre kalacak 🙂

  6. ferrariden bir cacık olmaz bunu anlayın artık

  7. ferrari ve alonso tarihin gördüğü en müthiş ikili olabilirdi. ama ferrarinin hacı murat arabaları ile alonso en fazla bu kadar yapabiliyor. 5 yıldır 5. lik mücadelesi. aslındaseneye kesinlikle ferrariden ayrılması gerekiyor kendisi için en azından bunu yapmalı çünkü ferrari külüstüründen 5 yıldır adam olmamış bir 5 yıl daha adam olmaz bu takoz araba. gerçi takım arkadaşlarına bakınca alonsonun ne müthiş bir pilot olduğu ortada hakinen sene başında raikonen alonsoyu geçer diye hemşeri kollaması yapıyordu. araç takoz olmasına rağmen alonso yinede bir şekilde ilk beşe sokuyor . raikonen sürekli mızmızlanıyor araç hakkında. vettel en azından aracında problemler yaşadıgı için takım arkadaşının gersinde kalıyor . raikonenin bahanesi bu olmamalı.

    1. Strong_Union avatarı

      boş laf bunlar. 2013 ün lotusuyla sezonun ilk yarısında şampiyonluk mücadelesi veren bir araçtan bir takımdan daha fazla bütçeli daha fazla büyük bir takıma geliyor ve sonuç hezimet tabiki şikayet edecek. koskoca ferrari ne yapıyor diye şikayet ediyor doğru diyor. alonso 2010 2012 de iyi araca rağmen şikayet ediyordu ona gelince şikayet olmaz ama. alonsonun raiyi geçtiğinde hemfikiriz ancak mızmızlanma olayına gelirsek bunu en iyi başaran pilot alonsodur. ayrıca pilot kötü araçtan şikayet etmicekmi ya nasıl bir mantaliteniz var anlamıyorum. ayrıca araç takoz olmasına rağmen alonso ilk beşe giriyor demişsin araç hızlı olsa zaten böyle konuşamazsınız çünkü alonsonun sorunlu araçta iyi olacacğını biliyorduk.

      1. baştan sona saçmalamışsın başka bir şey yok

        1. Strong_Union avatarı

          Tabi öyle olur şimdi. En doğrusunu siz bilirsiniz. Saygılar..

  8. rosberg power avatarı
    rosberg power

    üstat doğru demiş. Bende olsam bende kalmam bu takımda Alonso olmasa ilk 6 ya bile giremez bu araç.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bir Redbull taraftarı olarak Alonso için gerçekten üzülüyorum bu kadar çaba bu kadar uğraş veriyor ama böyle bir büyük takımda başarı elde edemiyor gerçekten onun için çok kötü bir durum. Redbull un bu yıl yavaş kalmasını anlayabilirim çünkü geçen yıl şampiyonluk için bastırıyorlardı ama Ferrari bu yıl en az Mercedes kadar iyi bir iş çıkarması gerekiyordu çünkü yeteri kadar zamanları vardı. Gelecek yıl Honda büyük bir avantajla gelecek 1 yıl olanlara uzaktan bakmak onlar için büyük bir avantaj olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir