Amerika GP – Teknik Yenilikler: Ferrari F14 T 2015 Tarzı Arka Kanat

Amerika Gp’sinde Ferrari gelecek seneki araçta sorunları çözebileceği bir yerden başlayarak yeni bir arka kanat tasarımı denediler.Uç plakada bulunan U – Şeklindeki ufak hava boşlukları (Uç plakalarda bulunan Shell logolarının yan taraflarında) arka kanatta ana düzlemin altından uç plakadan gelen hava akımının iyileştirilmesi amaçlanmış.Bu sene başında Malezya’da buna benzer bir tasarım Red Bull tarafından denenmişti (İçteki Çizim).Fakat Red Bull’un kullandığı tasarımda yatay yarıklar uç plakanın daha arka profilinde ve farklı keskinliklere sahip bir haldeydi.


Yorumlar

“Amerika GP – Teknik Yenilikler: Ferrari F14 T 2015 Tarzı Arka Kanat” için 7 yanıt

  1. infiniti,nin vettel,le bir bağı varmıdır haberi olan varmı

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Infiniti ürettiği araçlardan bazılarında F1 sektöründeki mühendisleri kullanıyor ama bildiğim kadarıyla Vettel’e yeni çıkan araçlardan bir tane veriliyor.

    2. Sanmıyorum

      Renault nissan la ortak.infiniti de nissanin

      1. vettelle bir bağı varmı .. ferraride varmıydı daha önce infiniti benmi yeni gördüm yoksa .. vettelle alakalımı gelişiyle ferrariye infinitinin

        1. Küçük resim Red Bull aracına ait.Haberi yapan daha önce Red Bull bu tarz kanadı denedi yazmış.Siz infinitiy Ferrari’ye geliyor olarak anlamışsınız.İnfinity Nissan’ın(Sahibi reno) lüks markasıdır.Red Bull araçlarında motor üreticisi olarak adı geçer.Aslında sadece etiketten ibarettir.

          1. Erdim Şevket avatarı
            Erdim Şevket

            İçteki çizim olarakta belirtmiştim.

          2. o başka resim anlaşılmıştır redbula ait resim tamam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir