Teknik Analiz: Mercedes F1 W06 Hybrid Hava Geçişi Sağlayan Burun

Mercedes F1 W06 Hybrid Avustralya’daki yarışta griddekilere oranladığımızda tam anlamıyla ayrı bir gezegende gibiydiler.

Gümüş oklar geçen seneye kıyasladığımızda 2015 hazırlık testlerinde bir takım problemler yaşadılar. (Pilot rahatsızlığı gibi)

Mercedes burnun alt bölümünde değişiklik yaparak (Okla gösterilen bölgeyi) değişikliğe gitti. Bu şekilde alt tarafı daha şişkin bir hale getiren takım bu bölgede hava geçişine izin verdi. Bu değişiklikle beraber Mercedes bu bölgede herhangi bir kaza testine girmeden değişiklik yapabilir. – Tasarım orijinal burun yapısını bozmadığı için –

Bu yeni bölge tamamen şasiyle birleştirilmiş.


Yorumlar

“Teknik Analiz: Mercedes F1 W06 Hybrid Hava Geçişi Sağlayan Burun” için 7 yanıt

  1. Zaten rakipleri eziyorlar daha da geliştirmesinler şu araçları yahu.

  2. Tam olarak kavrayamadım. Faydası nedir?

    Bu yeni bölge tamamen şasiyle birleştirilmiş.

    Kokpite hava taşıyıp sürücüyü serinletmek mi?

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Alt tarafı içinden hava geçen bir kutu gibi düşün. Burnun alt tarafına yönlenmiş havanın belli bir miktarı zemine gitmeden önce bu şişkinliğin içinden geçiyor, ardından aracın altında bulunan yatay yüzgeçler var normalde gelen hava buraya direkt olarak yönlendirilmişti. Bu yeni sistemle beraber hava akımı bozulmadan altta bulunan yüzgeçlere ve aracın zeminine gönderiliyor. Şasi ile birleştirilmesiyle ilgili buruna entegre edildiği için takım bu bölgede her yarış dilediği değişikliği yapabilir bu sistem üzerinde herhangi bir kaza testine gerek duyulmuyor demek oluyor.

      1. Alt tarafı içinden hava geçen bir kutu gibi düşün. Burnun alt tarafına yönlenmiş havanın belli bir miktarı zemine gitmeden önce bu şişkinliğin içinden geçiyor, ardından aracın altında bulunan yatay yüzgeçler var normalde gelen hava buraya direkt olarak yönlendirilmişti.

        Öyle bir anlatmışsın ki 3-4 senedir Formula 1’i takip eden biri bile anlar 🙂

        Alıntı yaptığım kısımdan sonra yaptığın açıklama faydalı oldu. Teşekkür ederim.

        1. Bak şimdi aklıma ne geldi; bu şişik kısımdan geçen hava büyük ihtimalle hızlanıyordur (Daha dar bir yerden geçtiği için.) Bu hızlanan havanın yere basma gücüne katkısı da oluyordur.

          1. Erdim Şevket avatarı
            Erdim Şevket

            Sanmıyorum havayı hızlandırmak için olacağını. Tahminimce virajlarda gelen hava akımının daha düzgün bir şekilde zemine göndermek için yapılmış bir çözüm gibi.

        2. Erdim Şevket avatarı
          Erdim Şevket

          Rica ederim 🙂 Aklınıza takılan tüm soruları twitter.com/ErdimSevket üzerinden sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir